Ohlédnutí za letními pobyty 2011 Vlog
Začnu slovy klasika – tento způsob léta zdál se poněkud podivný…. ale jen co se počasí týče. Náplň byla stejná jako roky předtím a díky tomu se doufám pro mnohé z účastnic nakonec stalo léto veselejší nehledě na počasí.
Novinkou tohoto léta bylo přemístění kurzů z bývalé horní budovy, kterou čekala demolice, do nové budovy u paty lanovky a ubytování v luxusních apartmánech. Chvíli jsme přemáhali nostalgii po naší oblíbené dřevěnce, ale nakonec jsme si rychle zvykli na velké prostory na tvoření a krásné ubytování. Příští rok by již místo původní budovy měla stát nová, moderní budova s vnitřním bazénem….
První týden na Monínci zahájil pobyt s náctiletými. Opět panovala veselá nálada, umocněná veselými výstupy Irenky a Štěpánky, které jsem prostě pro vás musela natočit a umístit na Youtube. Můžete se zasmát nad výukou Irenky  i nad společnou písní.
Spolu s náctiletými jsme zažily spoustu veselého, opět jsem si uvědomila, že děti jsou naši nástupci a osobně si myslím, že se nemáme čeho bát, jsou to chytré, veselé a empatické děti.Podívejte se na fotky z pobytu i fotky výrobků, které zde vznikly.  Díky Jitce si účastníci mohli vyzkoušet i inchové obrázky.
Velké děti vystřídali malé dětičky. Jako každý rok mne opět překvapilo jak jsou malé 🙂 Zjišťuji, že čím jsou moje děti větší tím nemohu uvěřit, že někdy byly takhle malé. I na tomto pobytu se samozřejmě tvořilo a tvořili nejen dospělí, ale i děti v rámci svého programu. Hlavním hrdinou pro děti byl hlídací strejda Petr, kterého můžete vidět i na fotografiích z pobytu.
Jeden hlídací pobyt se pomalu překlopil do druhého, kde hlavní roli měly děti ve věku 5-7let. U nich mne vždy odrovnává jejich rozumbradství. Tak třeba od tohoto léta konečně vím kdo stvořil Pendolino a jak to bylo s evolucí 🙂 Děti byly pod vedením Lenky, Magdičky a Terezky kouzelné a maminky měly dost času na tvoření.
Čtvrtý pobyt začal netradičně – svatbou našich milých klientů Markéty a Jiřího – možná se budete divit, že jsme v černém, ale měla to být veselá svatba a na tu recese prostě patří…. a od neděle už se šilo a tvořilo o 106. Vládla milá nálada a všichni byli úžasní svým zaujetím, zejména ti za šicími stroji. Záměrně nepíši v ženském rodě, protože to by mi Jiří neodpustil 🙂
Poslední pobyt na Monínci byl pobytem dvou zapálených skupin. Jedna seděla od rána do večera za šicími stroji a druhá u strojků na nudle. Ano, chápete dobře – sešli se tu patchworkářky a fimařky. Ukázalo se, že propojení těchto dvou skupin bylo velice výhodné. Díky fimu měli ušití šneci hned pěkná očka apod. Posuďte sami na fotografiích z pobytu a výrobků.
Poslední letošní pobyt byl plný krásné energie a plynutí – jinak se nedá snad ani ženský relaxační pobyt na Sebuzíně popsat. Bylo krásné být celý týden v tak milé společnosti a navíc v krásném prostředí – myslím, že víc než slova vám řeknou fotografie, ze kterých je to myslím cítit i na dálku…
A já ještě přidám malý dovětek na závěr… abych z té krásné atmosféry Sebuzína neskočila rovnýma nohama do tvrdé reality, dopřála jsem si s manželem ještě dva dny lázeňské péče kousek od Františkových Lázní a když jsme se vraceli domů, nedalo mi to nezastavit se za našimi kamarády…. a opět jsem pochopila jak úžasné je, když někdo má opravdu rád svou práci jako náš kamarád Zdeněk, který je provozním malého hotýlku Francis kousek od divadla ve Františkových Lázních… pokud se někdy budete mít chuť svěřit do rukou profesionálů, jen doporučuji…. i třeba jako dárek pro vaše blízké –  v nabídce hotelu najdete zajímavé vouchery včetně lázeňských procedur… 

Zajímavostí tohto hotelu je třeba to, že vaří i makrobiotickou stravu….

 

Nebo se jen stavte na kávu a moučníček, který byl naprosto luxusní…. no řekněte už jste někdy měli palačinku plněnou švestkami s mákem (nemluvě o pravé šlehačce)??

 

 

A capuccino s pěnou, přes kterou se cukr horko těžko dostával  dovnitř???

 

… no teď vypadám skoro jako Karel Gott… nechci aby to vypadalo jako reklama a ona to je reklama… ale když já dobré věci opravdu ráda dávám dál….

 

a Zdeněk a personál hotelu si to zaslouží :-))

Komentáře