Sukně dělá ženu Vlog
Je to už pár let, kdy jsem sukni ze skříně vytahovala jen na ples a do divadla. Pak jsem potkala Ivku Megovou a její kurzy ženství a sukně jsem si zamilovala, zejména v letním období. Vždyť je to tak pohodlné a navíc tak krásně ženské…. 
Stejný pocit měla i Radka a pomalu jsme začali nakažovat ostatní kamarádky a náš šatník se rozšiřoval o další sukně. Osobně jsem si nejvíce oblíbila dlouhé sukně, které skryjí hodně a přesto vypadají úžasně žensky. Radka mne dokonce naučila udělat si střih na osmidílnou sukni a podělila se o něj i s vámi – čtenářkami stránek.
Zveřejnění střihu vyvolalo velice kladné ohlasy a tak jsme se rozhodly s Radkou, že šití a barvení sukní zařadíme do programu letních pobytů. Naše myšlenka se rychle ujala a během celého léta bylo ušito více než sto sukní. Vznikaly i různé variace na základní střih.
Sukni podle tohoto střihu jsme si pořídily s kamarádkami i na naši cestu po Krétě.
Dětské sukýnky můžete ušít bez přidaného klínu, stačí rozšířit spodní část dílu tak, aby se holčičkám sukýnka pěkně točila.
Sukně jsme barvily stejně jako Radka ve svém článku reaktivními barvami. Proplachování někdy na pobytech bylo velice akční 🙂
Většinou bylo ale barvení a následné proplachování velice příjemným rituálem… no řekněte, není to jak za starých časů, kdy se ženy scházely u studny či potoka???
Dalším nápadem bylo použití potisknuté bavlněné látky z Bellusu, kdy jsme se od majitelky firmy dozvěděly, že látky jsou potištěné reverzním potiskem, tudíž potisk se při barvení nezabarví a zůstane v původní barvě. To mne osobně zaujalo natolik, že jsem si ušila sukně hned dvě.
Tentokrát jsem i já volila střih bez vsazených klínů, jen jsem rozšířila spodní díly stejně jako jsme to dělaly u dětských sukní. Jedna je jen z bílé látky potištěné bílými spirálkami a u druhé jsem kombinovala díly z bílé látky potištěné bílou a z bílé látky potištěné černýni spirálkami.
Po obarvení vznikl zajímavý optický klam. Byť je podkladová látka obarvená najednou, tudíž barvy jsou stejné, díky barvě vrchních spirálek vypadají díly potištěné černě tmavší.
Jednu ze sukní jsme musela ihned otestovat na promenádě ve Františkových Lázních.
Nejhezčí týden se sukněmi jsme si užily na Sebuzíně během relaxačního týdne pro ženy. Sukni si zde ušily všechny ženy (a některé nezůstaly u jedné) a při závěrečném focení vypadala jedna hezčí než druhá. Ženy samy přiznávaly, že se v sukních cítí velice krásně žensky. Více fotek z toho úžasného pobytu můžete vidět v albu na Facebooku.
Mám moc velkou radost, že díky Radce a mé maličkosti se ušila více jak stovka sukní, které alespoň na chvíli vymažou riflovou uniformitu našich ulic, která jim vůbec nesluší….

A co vy?? Jak jste na tom se sukněmi?? Já se rozhodla, že letos sukni neopustím s nastupujícím podzimem….

 

Komentáře