Meruňkové kynuté knedlíky Hlavní jídla
Naše meruňka letos urodila poskrovnu…  nicméně  na knedlíky to stačilo…. a stálo mi za to je udělat i když jsem doma byla z Monínce jen na skok :-)) 

V domácí pekárně (nebo ručně) si připravte kynuté těsto z

500g polohrubé mouky

1 sáčku sušeného droždí

špetky soli

1 vejce

150ml vlažného mléka 

100ml vlažné vody

4 vrchovaté čajové lžičky moučkového cukru

4 polévkové lžíce oleje

 

V pekárně necháme propracovat na program těsto.

Meruňky vypeckujte, místo pecky můžete vložit malou kostičku cukru, pokud jsou meruňky kyselejší a zabalte do vyváleného těsta.
Nechejte ještě chvíli dokynout na pečicím papíře (tak se vám nepřilepí) a pokud jako já děláte kynuté knedlíky výhradně v páře, mám tu pro vás svou novou vychytávku – do pařáčku také dávám pečicí papír a díky tomu se mi knedlíky nepřichytí ke dnu pařáčku….

Pokličku lehce potřu z vnitřní strany olejem a pak se mi nepřilepí ani k ní.

A zatímco se vám knedlíky v páře pomalu připravují, připravte si polevu na knedlíky.  U nás vítězí našlehaná a mírně oslazená směs zakysané smetany a tvarohu…

A takhle krásně vypadají po cca 15ti minutách….

Není třeba již přidávat žádné máslo apod… stačí lehce pocukrovat a pustit se do toho….

u nás je to jídlo na etapy, protože lze připravit vždy jen pět knedlíků najednou, ale díky tomu si to užijeme a pěkně obědváme třeba třičtvrtě hodiny :-))

A ještě dnešní vychytávka mého syna… posypal si ještě knedlíky skořicí…. a bylo to opravdu luxusní :-))
A když už vidíme, že poslední knedlíky bychom nesnědli, dám je syrové do pekáčku a upeču jako buchty….
Komentáře