Korálkové vážky Šperky
Malý nápad na oživení vašeho letního oblečení….
HORNÍ KŘÍDLA Dvojice křídel se dělá najednou. Ustřihněte si cca 25cm tenkého zeleného drátku a navlékněte jeden tmavší korálek. Základní princip spočívá v křížení drátů v korálku (a následně korálcích). Navlékněte korálek na drátek a jeden z konců drátku protáhněte otvorem korálku v protisměru a utáhněte tak, aby korálek skončil ve středu drátku.
SPODNÍ KŘÍDLA

Poté na pravý konec drátku navlékněte dva tmavé korálky a v protisměru prostrčte levý konec drátku, utáhněte a dále opakujte dle namalovaného schématu. Uprostřd křídel navlečte vělký korálek stejným způsobem jako navlékáte drobné.

 

Skončíte opět u jednoho korálku na druhém konci křídel. Pravý konec drátku poté znovu protáhněte předposlední řadou korálků a teprve tady oba konce smotejte, zastřihněte a zamotanou část pomocí kleštiček prostrčte do některého z nejbližších korálků.

Stejně vytvoříte i spodní křídla, která mají o jednu řadu méně.

Na ukončení si vyberte jeden velký korálek na hlavu vážky, jeden střední na tělo a několik měnších. Začněte navlékat od „zadečku“ a navlékejte na dvojitý drátek – postupujete stejně jako u přípravy křídel. Po vytvoření tělíčka navlékněte na drátky obě připravená křídla a nakonec zakončete hlavičkou.  Z drátků vytvořte přidáním korálků a zamotáním tykadla (pozn. omlouvám se všem biologům – při výrobě šperku jsem ještě netušila, že vážky nemají takto velká tykadla :-))

 

Pokud vám tedy tykadla u přívěšku vadí, postupujte při výrobě těla stejně jako u náušnic – pracujte jen s jednoduchým drátkem a navlékejte od hlavičky opět technikou křížení dvou konců drátu.

Křídla pro naušnice vytvořte stejně, jen s menším počtem řad korálků – myslím, že z fotky lze dobře počet korálků v jednotlivých řadách spočítat.

Na zavěšení přívěšku použijete lanko nebo bižuterní obruč a na naušnice budete potřebovat afroháček a kroužek.

A takto se inspirovala Eva Klíčová – www.babika.wgz.cz – děkuji za fotečku….

 

 

Komentáře