Jarní pistáciová sada Šperky
Velice mne těší, když se do tvoření a hlavně do focení postupů pouštějí i mladá děvčata :-)) tento příspěvek pro vás připravila čtrnáctiletá Týna Adámková, kterou tímto moc chválím a děkuji.
Budete potřebovat bílou, černou, zelenou a stříbrnou polymerovou hmotu (např. FIMO) a extrudér s nástavcem kapky.
Z bílého a zeleného plátu si připravte blendovaný přechod tzn. jedna barva bude plynule přecházet v druhou a projeďte ho na nejmenší nastavení strojku od bílé po zelenou.
Srolujte do válečku od bílé po zelenou a obalte tenkým plátem černé barvy.
Protáhněte (neválejte !!) váleček a nakrájejte na devět dílů. Dva poslední nechte o trochu delší a vytvarujte je do tvaru kapky. Nechte stranou.

Z bílého, zeleného, černého a stříbrného fima vykrájejte kolečka, složte je na sebe, vložte do extrudétu a protlačte přes nástavec s otvorem kapky.

Vytlačeného „hada“ nakrájejte na třináct dílků. Nechte stranou.

Z bílého a zeleného fima ukrojte obdélníky cca 2×4 cm, dejte je na sebe a projeďte na střední nastavení strojku, srolujte do spirály a překrojte je na dva díly.
Připravené válečky poskládejte dle fantazie nebo podle mého návodu (důležité je, abyste začali skládat do špičky dva nablendované válečky ve tvaru kapky) pak už dle fantazie. Zredukujte (protáhněte), řežte plátky a pokládejte je na podklad, ze kterého vykrojíte tvar, upečte na 110 °C po 30 minut, zkompletujte.
Takhle vypadá už zkompletovaná sada.
Detail.
Sada ve fialové. Zde ještě kombinováno s jednobarevnou fialovou a texturou.
A detail na fialovou.
Komentáře