Rozkvetlé triko Textilní nápady
Mám ráda kombinace technik, kdy jeden motiv využiji několikrát opakovaně…. příkladem tohoto je i kombinování běleného vzoru se stříkaným….
Připravte si vystřihané motivy kytiček různých velikostí z rybníkové fólie (jsou to stejné kytičky, které nabízíme jako razítko), pumpu na hedvábí, savo perex a hnědou barvu ve sprayi.
Triko vyložte novinami, naskládejte kytičky a připravte si pumpu na hedvábí, kterou naplňte savem a natlakujte.
Přestříkněte místa s šablonami.
Šablony opatrně sundejte, otřete. Triko nechte proschnout a šablony poté vraťte a položte je kousek vedle původních.
Přestříkněte barvou ve sprayi. Můžete použít buď originál barvu na textil ve sprayi nebo si do pumpy na hedvábí přelít klasickou zažehlovací barvu na hedvábí, která udělá stejnou službu.
Šablonky ihned opatrně sundejte a triko opět nechejte dobře uschnout.
Šabonky umyjte.

Celé můžete dozdobit nažehlovacími třpytivými kytičkami (nabízíme je již předřezané v e-shopu), které nažehlete mezi ostatní. Zažehlením zároveň zafixujete barvy.

Středy kytiček jsem dozdobila mými oblíbenými tečkami.

A tady je triko hotové…. v přímém přenosu ho budete moci vidět příští neděli – tj. 22.5. – v Loskutákovi, kde jsem předvedla tuto kombinovanou techniku…. mmj. savová technika, neboli bělení textilu, byla moje první reportáž v Loskutákovi a mohli jste ji vidět před devíti lety  :-))
Na tomto triku je použitá stejná šablonka na savení, jen po uschnutí trika jsou světlé motivy dorazítkovány bílou barvou.
Komentáře