Kuře od pejska a kočičky Hlavní jídla
Občas si říkám, že je ve mne ukrytý dost velký kus chlapa, protože ráda vařím intuitivně… vždy si říkám, že nic horší se nemůže stát než to, že to skončí v koši se nemůže stát…. a tak když jsem jednou dostala chuť na experiment na bázi sladko-kyselého vaření ve stylu asijské kuchyně, nebála jsem se ani trošku…..
Na marinádu jsem si připravila šťávu z jednoho citronu, velkou lžíci medu, tři lžíce oleje, česnek (2-3 stroužky podle síly), sůl (asi půl lžičky), pepř a kari.
Když jsem to dala do misky vypadalo to opravdu tak trošku jako vaření pejska a kočičky…. ale kupodivu se to nakonec po chvíli míchání celkem spojilo….
Kromě masa (já použila kuřecí horní stehna, ale určitě by šlo naložit téměř cokoli), jsem ještě marinovala žampiony a hlavně jednu ingredienci, které jsem se potřebovala zbavit v lednici – ostré nakládané cibulky, zakoupené omylem….
Vše jsem do marinády naložila a nechala přes noc odležet.
Poté jsem to šoupla do pomalého hrnce. Ale pokud jej nemáte, tak by určiě šlo vše udělat v pánvi s pokličkou….
Po třech hodinách pomalení se bytem rozlévala skvělá vůně, omáčku jsem slila, rozmixovala, trošku zahustila hotovou jíškou, ochutnala, trošku dopepřila…. nebylo to ani sladké ani kyselé, chutě se propojily a bylo to dobré….
Komentáře