Nádivkové muffiny Rychlé večeře
Blíží se velikonoce, napadlo mne tedy se s vámi rozdělit o můj oblíbený způsob likvidace zbytků :-)) aneb varianta na nádivku…

Pokud občas nakupuji pečivo, tak hlavně celozrnné a vícezrnné, často se ale stane, že neodhadnu množství a druhý den již nikdo pečivo nechce, protože rychle gumovatí….

ale protože nemáme slepice a nerada vyhazuji pečivo, dělám z nich nádivku a peču ji v muffinových formách….

Kromě tuhého pečiva potřebujete užené maso nebo šunku, hermelín, vajíčka,  mléko (případně zelené koření).

Pečivo nakrájím na menší kousky.
Pečivo zaliji trochou horkého mléka a důkladně vidličkou rozmělním…. mléka musí být jen tolik, aby rozmočilo pečivo, nesmí vám zůstat na dně nádoby… případně můžete po rozmočení pečiva ještě masu dát do síta a přebytečné mléko nechat odkapat.
Přidejte nakrájené uzené, bylinky (tady je použitá bazalka, ale můžete cokoli jiného dle chuti), vajíčka, osolíme a opepříme.

Plnime muffiinové formy masou do cca dvou třetin a navrch položíme kousek hermelínu.

Pokud nemáte rádi hermelín můžete použít i jiný sýr.

Přiklopíme sýr ještě troškou hmoty.
Pečeme na 180st, muffiny musí zrůžovět.
Nejlepší jsou ještě teplé a abych je vyndala pěkně celé a neporušené, pomáhám si dvěma lžičkami.
Podáváme s hromadou zeleniny. Dobrou chuť.
(Visited 297 times, 1 visits today)