Nádobí a příbory Panenky

Sehnat miniaturní nádobí pro panenky není nijak jednoduché a tak vám možná pomůže náš návod na jednoduché talířky a příbory.

Na výrobu příborů budete potřebovat nějaký pevnější plech – ideální jsou taková ta odtrhávací víčka z plechovek od buráků, která jsou schovaná ještě pod plastovým víčkem.

Na stříhání doporučuji použít nějaké staré nůžky.

Lžíce mi moc nešly vystřihnout… navíc by ještě asi potřebovali něčím maličko zformovat tvar, ale na nože a vidličky je tato metoda dostačující.

Dále si připravte plátek fima – může být jednobarevný, ale klidně můžete použít zbytek nějakého vzorované – tady je použit kousek vyrobený pomocí zubatého nože.

Obalte každou rukojeť a přitiskněte.
Pečte v troubě nastavené na 110st 30minut. Plech si vyložte pečicím papírem. Po vychladnutí můžete ještě nalakovat.
Další sada příborů – z víčka od kukuřice. Víčko bylo z jedné  strany „stříbrné“ a z druhé „zlaté“. Na výrobu rukojetí je použité modré průsvitné fimo.

Na talíře si připravte bílé, perleťově bílé, třpytivě bílé nebo prostě fimo, v jehož barvách chcete mít nádobí. Moc barevné nebo vzorované nedoporučuji, jídlo pak na talířích „zaniká“…

 

Protože se bílá špatně fotí, zvolila jsem pro postup stříbrnou.

Pomocí strojku na těstoviny si uválejte plát (nejširší nastavení nebo o trošku méně).

Vykrojte dvě kolečka – jedno větší, které určuje budoucí velikost talíře a druhou podkladovou, která by měla být podobně velká jako předmět, kterým budeme talíř formovat.

Vykrojené malé kolečko dejte doprostřed velkého, lehce přimáčkněte a otočte tak, že malé kolečko bude vespod (tj. bude ležet na podložce).

Pro formování použijte nějaký válcovitý předmět – zde je použit akrylový váleček, ale můžete vzít nějakou skleničku od léků, štamprličku apod.

Uprostřed přitlačte. Kraje talíře se samy trochu zvednou. Pokud chcete udělat hlubší talíř, maličko jim pomozte.

A takto vypadá hotový talíř. Po upečení jej můžete opět nalakovat. Tedy pokud ho hodláte používat prázdný. Pokud do něj budete dávat jídlo natrvalo, tak lakujte až po zapečení s jídlem.

Pokud chcete, aby jídlo bylo přímo na talíři nastálo, po upečení a vychladnutí talíře naneste na místa, kde bude ležet jídlo trošku FIMO liquid gelu a přiložte jídlo (v případě míchaných vajíček na obrázku nemusíte tekuté fimo nanášet, protože vajíčka jsou z něj přímo vyrobená).

Opět zapečte a teprve poté po vychladnutí nalakujte.

Velikost talířů určuje velikost vykrajovátka, samozřemě musíte vždy najít vhodný předmět na zatlačení.

Talíře se dají malovat lakovými fixami a poté zalakovat nebo by určitě šly ozdobit po upečení i technikou decoupage….

 

 

Diskuse pouze o panenkách tonner a vše kolem nich na Facebooku.

 

Komentáře