Špagetový dort Moučníky
Při „prohrabávání“ starých fotek na CDčkách jsem narazila na postup, který jsem nafotila již před mnoha lety, nicméně tento rychlý dortík čas od času zopakuji, protože je, jak říkají moje děti, FTIPNÝ :-))

Budete potřebovat dva kupované korpusy (nebo si upečte vlastní), jahody, dortželé jakohodové, dvě baení šlehačky, jednu zakysanou smetanu , dva ztužovače šlehačky a jahody.

A když k tomu budete mít malou pomocnici (tady jsou Nice asi čtyři roky :-)) je to ještě lepší…..

První korpus potřete jemně marmeládou, vyskládejte jahody a zalijte dort želém. Nechejte mírně zatuhnout.

Vyšlehejte šlehačky se ztužovačem, přidejte zakysanou smetanu a ještě jeden ztužovač, oslaďte dle chuti moučkovým cukrem.

Krém dejte na vrstvu jahod, přiklopte druhým korpusem tak, že nahoru směřuje dno. Celé potřete šlehačkovým krémem, včetně boků.
Zbytek krému si dejte do cukrářského sáčku s tenkou špičkou a nastříkejte jej na dort jako špagety.
Nastrouhejte si bílou čokoládu a ze zbytek jahod rozvařte s cukrem na „kečup“.

Nalijte doprostřed a posypejte „sýrem“ z čokolády…..

a rychlý, lehký a osvěžující dortík je na světě….

Komentáře