Svetřík z ponožek Panenky

Malý nápad nejen  pro všechny majitelky panenek Tonner, které neumí plést a přesto chtějí , aby jejich panenka neumrzla…Celou galerii oblečků našich panenek můžete prohlížet na Facebooku.

Budete potřebovat dvě, nejlépe nové :-))

Tyhle byly zakoupeny za dvacku, sice hlásají, že jsou bavlněné, ale pouhý dotek vás ubezpečí, že to určitě není čistá pravda :-))

 Na svetřík využijeme horní části s nápletem.

Velikost ponožek přizpůsobte velikosti panenky, na kterou šijete… stejně můžete ušít svetřík medvídkovi nebo jiné hračce….

  Jeden díl slouží tak jak je – jako tělo svetříku. Druhý rozstřihněte na dva díly a každý přeložte – to budou rukávy. Každý rukáv po rubu sešijte. Veďte šev šikmo – v dolní části by měl být rukáv mírně užší  než nahoře. Dobré je zastřinout přebytečnou látku u spodního lemu tak jak vidíte na obrázku. Nebude vám pak zbytečně vylézat rukávem ven. Začistěte entlovacím stehem. Na horní části těla svetříku zahněte kraj a prošijte. Sešijte kousky ramenních švů. Na boku prostřihněte otvory na vložení rukávů.

Vložte rukáv do vzniklého otvoru a přišijte. Tady už vám většinou nezbyde nic jiného než vzít do ruky jehlu :-))

Začištění entlovacím stehem zvládnete ale na stroji, nebo obnitkujte určně.

A tady je hotový svetřík. Jeho výroba zabrala necelou čtvrthodinku.

Ze zbytků ponožek vzikly podkolenky – jedná se vlastně o tenký tunýlek dole sešitý. Kraj je začistěn ručně.

A ještě zbyl materiál na jednoduché tílko. Návod na výrobu tílek s volným krajem přineseme někdy příště, ale není to nic složitého, myslím, že mírně zkušená švadlenka to zvládne i bez návodu.

Pokud využijete náš nápad a vyrobíte pro vaše panenky něco pěkného na sebe, budu moc ráda, když se podělíte o fotky – můžete mi je poslat na  mail nebo vložit do k Dominice do jejího „klubu“ na Facebooku.

Budeme se těšit.

Komentáře