 |
|
Na výrobu budete kromě zeleniny potřebovat hlavně ostrý úzký nůž. |
 |
|
Po obvodu ředkvičky zapichujte nůž cik-cak vždy tak, aby špička zasáhla přibližně do středu řekvičky… |
 |
|
Takto bodejte kolem dokola, poté lehce prsty rozevřete a rozdělte ředkvičku na dvě půlky. |
 |
|
Je to opravdu snadné, tyto lekníny vyráběla Nika už v devíti letech… |
 |
|
Stejným způsobem můžete pracovat i s rajčaty nebo třeba i se špalíčky okurky, vodnice apod. Princip je stále stejný – po obvodu zabodávat nůž cik-cak vždy tak, aby špička nože zajela do středu plodu. |
 |
|
Pokud máte ostrý nůž, tak z rajčete ani nevyteče šťáva… |
 |
|
Zdobit můžete třeba domácí chléb s domácí paštičkou. |
 |
|
Nebo již výše zmíněný slaný dort… |