Domácí paštika Rychlé večeře
Paštiky máme moc rádi a přiznám se, že jsem ji doma zkoušela vyrobit již dříve podle některých osvědčených receptů… nicméně výsledek mne vždy zklamal… hodně práce a výsledek podprůměrný… asi francouzký, ale já chtěla docílit české klasiky….

 

 

A tak jako spousta  dobrých věcí, přišla jsem na tento rychlý recept na českou klasiku náhodně, když jsem jednou udělala omylem hodně hustou játrovou omáčku a studenou jsem ji ochutnala… pak už stačilo jen maličko upravit postup a ingredience a recept na paštiku byl na světě.

Budete potřebovat:  500g kuřecích jater, nejlépe již naložených v koření, hotovou jíšku, gurmánský bujon, česnek a cibuli (čerstvou nebo již sušenou smaženou – kupuji v Ikea)

Kuřecí játra osmahněte nasucho na teflonce, případně na lžíci oleje.

Pokud použijete čerstvou cibuli orestujte ji drobně pokrájenou spolu s masem.

Když je maso pěkně zatažené podlijte 300 ml vody, gurmánský bujón a chvíli poduste. Ke konci zahustěte dvěma lžičkami hotové tmavé jíšky.

Přendejte do vyšší nádoby, pokud máte sušenou cibuli, přidejte tři lžíce, zamíchejte  a nechejte ji v nádobě spolu s játry a šťávou vychladnout. Poté přidejte tři stroužky utřeného česneku.

 

TIP: místo česneku můžete dát nejrůznější bylinky, koření a jiné přísady – například skvělé jsou mandle, ale ty nadrobno pokrájené přidejte až do rozmixované paštiky…

Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Ochutnejte, případně ještě dosolte, opepřete (ale většinou není třeba).

 

Přendejte do krabiček a uchovejte v chladnu…

jak dlouho tam vydží netuším, u nás se sní vždy během dvou dní :-))

Skvěle chutná namazaná na domácím chlebu a ozdobit ji můžete třeba lekníny z ředkviček…

 

Komentáře