Zvířátka z rukavic Ostatní

Autorkou článku je Jana Maryskováwww.maryskova.mypage.cz, které tímto moc děkuji….

K vytvoření zvířátek z rukavic mě inspirovali nejen ponožkoví pejsci ale i často se opakující problém děravění prstu na rukavicích, podotýkám, že vždy se jednalo o levnější varianty rukavic, takže není čemu se divit.


Pokud se vám tedy také vyklubal prstík z rukavic, ale jinak jsou rukavice vcelku pěkné a nechce se vám je vyhodit, pak vám můžou ještě dělat radost v podobě pavoučka nebo motýlka (pro ty, kteří trpí arachnofobií:-) ). Rukavice vyperte, zašijte díry a můžete začít tvořit.
Pokud zrovna žádné staré rukavice doma nemáta, zakupte klidně i nové, dají se dnes sehnat hezké a velmi levné v různých barvách a materiálech.
U rukavic odstřihněte rantl.
Tělo pavoučka vycpěte vycpávkovým nateriálem (vata, vatelín rouno, atd.).
Přiložte k sobě oba díly a sešijte.

Budete-li chtít, aby měl pavouček ohýbací nožičky, vložte dovnitř kostru těla zhotovenou z chlupatých drátků. Já jsem použila jen u barevného pavoučka. Nedoporučuji používat, pokud budete dávat na hraní hodně malým dětem z důvodu bezpečnosti. V každém případě ohněte konce drátků!

Kostru strčte do předvycpaných rukavic.

Ještě před došitím zkontrolujte, zda jste spokojeni s vycpáním, případně ještě vycpěte, aby se vám pavouček líbil.

Pavouka můžete dokončit a je hotový.

Ze zbylého rantlu lze vyrobit prdelka pavoučka, jako má např. pavouk křižák.                              Odstřihněte a nejprve sešijte oba boky a potom až střed prdelky a nezapomeňte vycpat.                                  

Schéma sešití prdelky

Přišijte k tělíčku a dozdobte podle vaší fantazie. Očička vytvořte našitím korálků nebo přilepte zakoupená očička a vytvarujte nožičky.

Podobným způsobem lze vytvořit i motýlka.

 

 

Přeji příjemné tvoření…

Komentáře