Rámeček na naušnice Dekorace

Tento nápad mi přišel od Ivety Varmusové s prosbou o jeho zveřejnění spolu s kontaktem na sbírku pro jejího syna… moc ráda tak činím a navíc Iveta ještě slíbila, že na jaře, po skončení zkouškového období pro vás připraví další návod….

Děkuji moc a přeji Oliverovi i Ivetě jen to nejlepší….

Kdo má doma parádivé slečny, jistě ví, že držáků a krabiček na šperky není nikdy dost. J Mám nemocné dítě, peníze jdou na léčbu, tak jsem se snažila dárky na vánoce vyrábět. Pro neteře jsem chtěla něco s bižuterií a vzpomněla jsem si, že jsem někde viděla šperky vystavené a skladované jako obraz. Obraz z bižuterie jako dekorace. Může viset na zdi, na dveřích skříně, vlastně nezabere místo. A tak jsem jednu takovou variantu vyrobila.

Foto postup to v plné míře nebude, ale je to tak jednoduché, že to zvládnete i bez něj.

Co budete potřebovat:
dřevěný rámeček, síťku na mouchy, čalounickou sešívačku a nůžky, smotaný drátek či řetízek.

Velikost síťky zvolíme tak, aby přesahovala rámeček, ale o něco méně než je šířka dřevěného rámu.

Ze zbývající síťky si ustřihneme jeden úzký proužek o velikosti výšky rámečku. Šířka je libovná, budou na něm šroubovací náušnice.

 

 

 

Rám si otočíme zadní částí nahoru a sešívačkou nejdříve v horní části secvakneme pruh síťky.

Pak si na rám rovnoměrně položíme naměřenou síťku a v několika místech přichytíme k rámu sešívačkou.

Přesah jedné strany ohneme dovnitř a nacvakáme sešívačkou k rámu již po celé délce. (Bez složení se síťka v místě secvaknutí deformovala a po zátěži by se mohla i „párat“.)

 

Stejně postupujeme s ostatními stranami.

Nachystáme si drátek, kde nakonci uděláme očko a opět sešívačkou přicvakneme k rámu tak, že vždy jedna část spony bude uvnitř očka a jedna vně. Na každé očko 2 spony.

 

Rám otočíme přední části nahoru a rozvěsíme nášnice

Další obměny a tipy:

Rámeček

Byla jsem omezena časem, takže jsem koupila rámeček v Ikea. Lepší by byl rámeček tlustší, jako bývá na koláže (ale ty tam zrovna levné nemají), protože k takovému rámečku se dají navrtat dolů háčky a očka na věšení náramků a podobné bižuterie. Ale jistě by se dal sehnat jinde nebo by se dal vyrobit.

Pozadí

Na pozadí jsem použila síťku, ale můj původní plán bylo moosgumi, do kterého jsem chtěla vyříznout otvory, ale tlačil mě čas, tak jsem přišla na tu síťku. Určitě by se dala použít i nějaká krajka. Možností je více, záleží jen na tom, kolik máte času.

Na náramky a náhrdelníky

Pokud zvolíte drátek jako já, tak by bylo asi lepší podél vytvořit několik ok, aby se náramky daly připínat do ok a nepadaly všechny do středu. Dále by se mohl drátek uchytit ještě na dvou místech a tvořil by dole 3 půlkruhy.

 

Jak jsem už zmínila, tak by se dolů daly přidělat různé háčky a očka, ale je nutné mít silnější rámeček.

Na závěr bych Vás chtěla požádat o pomoc na sbírku pro mého syna  – toto je přímý link na Oliverkův projekt. Pokud znáte někoho, kdo by mohl pomoci, dejte mu prosím o sbírce také vědět. Jakákoli pomoc je pomoc a nejsou malé a velké příspěvky, jsou jen příspěvky , které pomáhají. Moc děkujeme.

Komentáře