Cookies Moučníky

Tento recept mám od jedné milé američanky, která mi ho diktovala u ní v kuchyni a já pečlivě a ráda tento recept zapsala, protože tyhle sušenky jsem si  opravdu zamilovala…. (jen mezi námi: ubrala jsem půl hrnku cukru :-))

Budete potřebovat:

1,5 hrnku hladké mouky

1 lžičku sody

1 lžičku skořice

1 hrnek rozpuštěného másla (230g)

1 hrnek cukru krystal

1 vejce

1 vanilkový cukr

1,5 hrnku ovesných vloček

(já použila müsli směs)

1 hrnek čokoládových čoček

 

PS. Běžně používám ovesné vločky, ale tentokrát manžel koupil jiný druh müsli, které nám moc nechutnalo…. ale na druhou stranu ho byla škoda vyhodit…. v sušenkách udělalo skvělou službu….
Nejdříve smíchejte tekuté složky a postupně přidávejte suché. Nakonec přidejte čokoládové čočky. Na plech vystlaný pečícím papírem dělejte pomocí lžiček malé hromádky, mezi kterými by měl zůstat dostatek místa, protože se placičky roztečou. Z této dávky připravíte cca 45 kousků.

 

  Troubu vyhřejte na 175 stupňů a pečte cca 10-12 minut.

Pokud se vám přeci jen slepí k sobě ihned po vytažení z trouby je lehce oddělte nožem. Nejlepší jsou teplé se sklenicí mléka. Ale studené jsou také výborné – křupavé…..

  únor 2014:

malá obměna – místo bílého cukru jsem použila třtinový….. a přidala lžičku vanilkové esence    a stejně jako jindy byly tyto „americké sušenky“ skvělé…..

Komentáře