Leptací kontura na sklo Dekorace / Nápady

Další nápad na leptání skla  – použití leptací kontury. Jedná se o stejnou látku, která se využívá na leptání skla, jen je zahuštěná a lehce přibarvená, aby bylo vidět, kde jste již konturu nanesli….

techniky_leptskla_kontura_p1350079 Konturou malujte na sklo, které předem odmastěte. Malujte jako s každou jinou konturou. Není třeba si brát rukavice, pokud budete pracovat opatrně, tak nehrozí kontakt kontury a pokožky. Kontura je dostatečně hustá, takže nestéká, takže můžete nanášet i na sklenky apod. Zkusila jsem i nanést na tmavomodrý hrnek z Ikea. Po 15 minutách konturu smyjte pod tekoucí vodou (v tomto se to liší od klasické pasty, nelze vrátit konturu zpět do lahvičky).

Usušte a hotovo…. mnohem jednodušší je udělat než vyfotit 🙂

 

A i na hrnku je to viditelné… sice ve skutečnosti je to tmavší a méně zřetelné, fotila jsem to na slunci, aby jste z toho něco měli :-))

 

Konturu samozřejmě najdete v našem e-shopu…

 Slíbila jsem podat zprávu, kolik toho lze namalovat jedním balením leptací kontury… takže to vyšlo na devět talířů, které jsem malovala stejným způsobem jako je ukázáno zde a ještě stačilo na dvě misky (talíře došly) 🙂   

 

Komentáře