![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2010/11/recepty_hlavni_jidla_houbovaryze_p1340372.jpg) |
|
Dvě hrsti sušených hřibů namočte v horké vodě a nechejte cca 3 hodiny namočené…. |
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2010/11/recepty_hlavni_jidla_houbovaryze_p1340374.jpg) |
|
Poté slijte vodu, ve které se houby máčely, ale nevylévejte ji… jen ji doplňte do množství, které potřebujete na dušení rýže – tj. 1,5 násobek množství proprané rýže. |
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2010/11/recepty_hlavni_jidla_houbovaryze_p1340376.jpg) |
|
Rýži osmahněte na trošce oleje, přilijte vodu s houbovým vývarem, osolte a přidejte cibuli, do které jste zapíchali několik hřebíčků. |
![](http://wp.brydova.cz/wp-content/uploads/2010/11/recepty_hlavni_jidla_houbovaryze_uvod.jpg) |
|
Připravujte stejně jako klasickou dušenou rýži – tedy buď klasicky v hrnci nebo jednodušeji v rýžovaru , podávejte jako přílohu třeba ke krůtímu masu. |
|
|
|
|
|
|