Mořský koník v pryskyřici Dekorace

Na loňské dovolené v Chorvatsku jsem od našich „bytných“ – starších manželů, dostala  dva sušené mořské koníky – jejich syn rybář jim je vylovil. Prý v Chorvatsku věří, že mořský koník přináší řidičům štěstí a tak si je věší na zrcátka v autě…. Schránka koníka se mi zdála ale natolik křehká, že jsem se rozhodla ho nejdříve zalít do pryskyřice…. 

 

Připravila jsem si křišťálovou pryskyřici.
Plastovou formu jsem vymazala vazelínou.
Pryskřici jsem rozdělala dle návodu.
Do formy jsem nalila pryskřici, vložila koníka a dolila zbytek pryskyřice. Bohužel koník měl stále snahu vyplavat. Občas jsem ho šla zamáčknout, přesto se mi nepodařilo, aby byl do pryskyřice potopen zcela.

Netuším, kde se stala chyba – možná jsem formu vymazala málo nebo jsem se snažila odlitek vydolovat moc brzy, ale výsledkem byl ne zcela podařená zadní strana odlitku a zničená forma, která mi bohužel při manipulaci praskla.

 

S trochou zklamání jsem odložila koníka adacta… 🙂

Nicméně po pár měsících jsem si řekla, že zkusím zadní stranu vybrousit. Vzala jsem si na to jemný smirkový papír na broušení za mokra. Odlitek jsem mírně navlčila a brousila…. také jsem srazila smirkem vrchní celkem ostré hrany.

Nakonec vznikl zajímavý přívěšek pro mého Rendu. Protože nemám ráda nic kývajícího se u zrcátka, skončil koník u řadící páky a doufám, že mi bude přinášet na cestách jen štěstí…..

 

A druhý koník čeká až zase budu míchat pryskyřici…. dám mu ještě jednu šanci….vždyť můj syn také potřebuje chránit za volantem…. třetího koníka nemám, ale nevadí, můj manžel si stejně myslí (asi jako každý chlap) že řídí jako bůh… :-)) 

Komentáře