Hemenex z trouby Rychlé večeře
Dokud jsem dělala hemenex pro jednoho či pro dva, vystačila jsem si s pánví… ale jak nás přibývalo, tak to bylo horší… na jednu pánev se to nevešlo, nadvakrát jsme jíst nechtěli a tak jsem zjistila, že skvělý hemenex můžete udělat také v troubě….
Budete potřebovat nějakou uzeninu – u nás je nejoblibenější domácí klobáska. Tu nakrájejte na kolečka a vyskládejte je na plech, který pokryjte pečícím papírem. Dejte do trouby, kterou vyhřejte na 160st.

Připravte si pro každého tři nebo čtyři vejce. Vyklepněte do nádoby. Nemíchejte.

 

Dále budete potřebovat sůl.

Klobásku nechte v troubě pěkně zrůžovět…
Na klobásky nalijte vajíčka a osolte.

A za pár minut můžete svolávat rodinu k labužnické snídani nebo večeři…

 

Navíc bez dalšího tuku navíc (protože co si budeme povídat, v té uzenině jich je až dost :-))

(Visited 332 times, 1 visits today)