Inchové tílko Textilní nápady
Dnešní nápad na tílko s motivy čtverečků neboli inchové tílko (čti inčové) pro vás připravila Eliška Fuchsová.

 

 

Připravte si černé tílko, vodou ředitelné barvy na textil a tenký štětec. Hodit se bude také papír, nůžky a dlaždice na rozmíchání barev.
Z papíru si vystřihněte čtverečky takové velikosti a v takovém množství, v jakém pak mají být na tričku. Pomůže to si rozmyslet, kolik se jich na triko vejde a taky kde přesně mají být, aby bylo tílko symetrické. Také si nezapomeňte vyložit triko pečícím papírem nebo igelitem, aby se barvy nepropily na druhou stranu.

Vyberte pestré barvy, které k sobě ladí. Snažte se, aby byl vyvážený počet teplých a studených odstínů.
Trocha matematikyJ: Aby byly všechny barvy stejně zastoupené a tedy aby triko nemělo jeden výraznější tón, je třeba, aby celkový počet čtverečků byl dělitelný počtem barev.

Malé množství od každé barvy nalijte dlaždici. Vytvoříte si tím tak vlastně paletu a odpadne neustálé šroubování lahviček.

Teď už k samotnému malování. Místo každého papírku namalujte lehce křivý rámeček a do něj kytičku. Vypadá to trochu jako dětská kresbička a v kombinaci s pestrými barvami působí vesele a letně.
Při samotném malování si papírové čtverečky odkrývejte postupně, udržíte si tak přehled, kde přesně mají být další květinky.

Domalujte všechny své kytičky (v případě toho trika 16) a nechte zaschnout.
Teď už jen zažehlete barvy přes pečící papír a užívejte nošení.

 

Komentáře