Bonbónové naušnice Šperky
Když jsem poprvé pracovala s modelovací hmotou i-clay, napadlo mne, že je tak lehounká a jemná, že mi připomíná bonbóny marschmallow…. a když jsem si s ní nedávno opět začala hrát, tak jsem svou myšlenku dotáhla do konce…..

 

Připravte si balení lehké modelovací hmoty na vzduchu tvrdnoucí I-clay. Sada obsahuje bílou, červenou, žlutou a modrou barvu.

Tuto sadu, ale i jednotlivé barvy zvlášť můžete objednat v našem e-shopu.

Barvy mezi sebou lze lehce smíchat. Růžovou si připravíte tak, že do bílé dáte kousek červené a mnete v rukách, než vám vznikne krásně růžová.

Když jsem míchala barvy, napadlo mne, že by z této hmoty bylo skvělé udělat jídlo pro děti do kuchyňky… hmota je po uschnutí stále trošku pružná, takže se neláme apod. a navíc je opravdu fantasticky lehoučká…..

 

Světle modré a světle žluté si připravte o půl dávky více než růžové, protože po namíchání půl světle žluté a půl světle modré smícháte a dostanete světle zelenou.
Z hmoty vyválejte válečky. Dejte si pozor, aby se vám během válení hmoty nedotkly na sebe, protože hmota na sebe skvěle lepí (nikoli však na ruce, to je naopak krásně suchá a velice dobře se s ní pracuje). Po vyválení válečky spojte na sebe.
Zatočte.

Rozřízněter na díly ostrým řezákem.

Krajní díly, které nebudete potřebovat nevyhazujte… smíchejte je dohromady… vznikne vám krásná světlounce šedá…. můžete ji použít třeba na výrobu myšky.

Nechejte 24 hodin na vzduchu uschnout. I po zaschnutí je hmota krásně lehká a mírně pružná.

Připravte si bižuterní komponenty na výrobu naušnice. Ketlovací jehlu vpíchněte do „bonbónu“. Poté ji vytáhněte a namočte ji do trochy lepidla (například Herkules nebo podobné) a opět zastrčte zpět.

Nechejte zaschnout, přidělejte kroužek a afroháček.

Naušnice pro odvážné – jsou lehoučké jako vánek….
A jasný důkaz o tom, že se povedlo…. za dcerou přijela na návštěvu kamarádka… viděla kousky hmoty na topení…. a prostě ochutnala :-))
Komentáře