Prošívaný hedvábný polštář Textilní nápady
  Další možnost jak vyrobit krásný hedvábný polštář. Opět se jedná o hedvábný polotovar polštáře, který je namalován klasicky barvami na hedvábí a na zadním díle je využito mačkání a zapouštění barev. Místo rámu byla na malování použitá deska – více o malování hedvábí na desce se můžete dozvědět v tomto článku.  

 

   

Na přední stranu si majitelka (účastnice kurzu) namalovala motiv růží a zadní díl namačkala a barvy zapustila. Po zaschnutí a zažehlení barev se ještě rozhodla využít nabídku možnosti nechat si vyšít na polštář libovolný motiv. 

Vyšívat bude šicí stroj Bernina a polštář bylo nutné vypodložit vatelínem a podšívkou, aby výšivka vynikla a byla plastická. 

      K šicímu stroji je speciální vyšívací rámeček, do kterého se vypodložený polštář umístil. Poté stačilo na stroji navolit správný obrázek a již jen „zírat“. 
    Stroj opravdu šije sám (ano, hádáte dobře, není to žádná levná záležitost, ale pokud šijete hodně a třeba vás šití i živí, tak už to není zas tak marná investice).
     Takto krásně stroj vyšil růži…. sešití polštáře již bylo na účastnici kurzu.
     A tady je hotový…. není krásný? Nádherně vyniklo mačkání, které ze zadního dílu zasahuje do dvou rohů předního dílu i krásně namalované růže…. a prošití tomu dodalo tu správnou tečku…. 
     
     
     

 

Komentáře