Broskvový koláč s kokosovou drobenkou Moučníky
  Jemný koláč s broskvemi a kokosovou drobenkou plus tip na loupání broskví 

 

   

 Těsto na koláč připravíte ze 

4 vajec 

180 g cukru krupice 

1 vanilkového cukru 

300 g polohrubé mouky 

1 dl oleje 

půl balíčku kypř.prášku 

Pokud použijete čerstvé broskve je dobré je oloupat. Nejdříve nalijte na broskve vřící vodu a nechte je v ní asi 2 minuty koupat. Poté vyndejte a loupejte. Mělo by to jít velice snadno. 

 

   

 Těsto nalijte na plech vystlaný pečícím papírem a poklaďte nakrájenými kousky broskví. 

Pokud nemáte čerstvé broskve, použijte kompotované či jiné libovolné ovoce. 

   

 Na drobenku si nejdříve připravte suchou směs ze stejného dílu polohrubé mouky, moučkového cukru a strouhaného kokosu – cca po sedmi polévkových lžících… poté přiléváme olej (stačí úplně obyčejný, já ale použila citrónový olej, který ještě navíc drobenku ovoněl).

Oleje přidáme jen tolik, aby nám trošku spojil suchou směs, která ale pořád musí mít částečně sypkou konzistenci – prostě se musí drobit :-)) 

     Drobenkou posypeme koláč a dáme péci do vyhřáté trouby na 180st. 
     Pečeme cca 25 minut – kontrolujeme vpíchnutím špejle (párátka), když jej vytáhneme suché a drobenka má pěknou barvu, je koláč hotový…. 
   Dobrou chuť!

 

Komentáře