Fimo kytka Šperky
   Někdy si říkám, že je škoda, že myšlenky nelze zhmotnit… protože nápad na tento projekt byl dokonalý, ale provedení později maličko pokulhávalo… své sehrálo několik faktorů…. přesto jsem se rozhodla vám tento projekt dát jako ukázku práce s polymerovými hmotami….  
  Na zákládní blendovaný pruh si připravte dvě červené a trochu černé a složte je do tvaru dle obrázku. Protahujte – blendujte – pomocí strojku na nudle. 
     Takto vypadá hotový blendovaný tvar…. bohužel jsem si nevšimla,že se mi jej nepodařilo dobře nafotit. Ale myslím, že i tak je dobře vidět jak jedna červená přechází do černé a zase zpět do červené.
     Zamotejte do válečku a obalte světlým proužkem fima.
     Rozkrojte na čtvrtiny.
     Každou čtvrtinu zmáčněte do placky tak, že se snažíte světlé části přetáhnout přes tmavé. 
     Složte dílky na sebe, přimáčkněte a přepulte. 
     Opět zmáčkněte na sebe.
   Vytvarujte do tvaru okvětního  lístku. Obalte do černého plátku a protáhněte na 12cm.
     Střed květiny si udělejte ze světlého válečku, který obalíte smíchanými zbytky červého fima a stále protahujete a skládáte k sobě. 
     Váleček květu rozkrájejte na šest dílků.
     Sestavte květinu…..  a myslím, že v téhle chvíli to naposledy vypadalo dobře 🙂
   

 Jenže já jsem se rozhodla obalit květ průsvitným premem.. Měla jsem tu jednu starší kostičku, dosti ztuhlou… tudíž se mi ji nepodařilo nejspíš dostatečně propracovat…. nebo jsem i špatně vyplnila prostory mezi květy….. těžko říct….. 

 

Chvillku vás budu napínat a až příští týden uvidíte jak se mi to nepovedlo a posléze jak z nepovedeného vznikl celkem povedený náramek :-)) 

Komentáře