Reportáž z Monínce 5/2010 Vlog
     Letošní sérii pobytů na Monínci uzavíral týden s náctiletými a jejich rodiči. Tentokrát byly v převaze jednoznačně ženy…. i když pár zástupců mužského pokolení tu s námi bylo 🙂  Mezi náctiletými zářil Marek alias Marda a dospělou trojku vytvořil můj manžel, syn a Braňo 🙂
     Opět to byl týden plný tvoření, cvičení a akcí pro náctileté.
     Jedno odpoledne je například čekal výsadek – se zavázanýma očima je majitel zařízení odvezl na neznámé místo, dostali tři obálky s nápovědami (indicie, mapa a mobil) a kupodivu obě družstva dorazila zpět na chalupu rychle a bez použití jediné nápovědy…. a to jsme se těšili, že alespoň pár hodin bude klid :-))
     Další z aktivit pro náctileté bylo karaoke… myslím, že se moc líbilo, členové týmů  se podporovali například doprovodným „tancem“, Sára například předvedla, že nepotřebuje ani muziku ani text, aby coby čistokrevná slovenka vystřihla českou píseň plnou Ř a nakonec musela svůj um předvést i porota.
     Tvořilo se jako o život (fotografie výtvorů najdete na Facebooku) a na duhová trika se přišla podívat i skutečná duha a doufám, že je zhodnotila pozitivně 🙂 
     A že to na Monínci žilo i po půlnoci a dokonce nám Irenka přiipravila opravdovou vernisáž svých obrazů na tričkách se můžete podívat na youtube.com 🙂
     A některým nestačilo oficiální tvoření a tvořily jako o život ještě dlouho do noci na pokoji – šily hračky pro školku – a tak jsme je překřtily na Horká jehla s.r.o. 🙂 a jejich výsledky si můžete prohlédnout v samostatném albu.
     Náctiletí si vyzkoušeli i malování na obličeje barvami Snazaroo a myslím, že se jim to moc líbilo…. vyřádili se opravdu skvěle a zakončili to módní přehlídkou a dražbou nejlepších děl.
   

 Vyzkoušet dovednost první pomoci a také akčnost náctiletých přijel bratr Štěpánky – záchranář – který na Ivě nalíčil vážné zranění a čekal  jak zareagují… reagovali přiměřeně svému věku…. ale smutné bylo, že kolem ležící zraněné Ivy projelo pět aut bez přibrždění neřkuli zastavení….. zastavila až sestra majitele objektu….

Všechny fotky z akcí na pobytu najdete na Facebooku – bylo jich tolik, že musí být ve dvou albech…. 🙂  

     A jako milé překvapení a zajímavá tečka na konec dorazila Barbora až z Las Vegas a předvedla nám jak úžasně pod jejíma šikovnými rukama vznikají z polymerové hmoty hlavičky postaviček. 
   Děti…. no já vím, že už to moc děti nejsou… ale přesto, když nám poslední večer zazpívaly tuhle písničku, tak jsem měla slzy na krajíčku a Štěpánce se koulely po tvářích…. a nezbylo než říct… nelámejte hůl nad mladými…. nejsou horší než jsme byli my…. jsou naprosto stejní… stejně střelení… stejně drzí… stejně vtipní… stejně úžasní :-))

 

 

Komentáře