Beruška a beruška Tvoření s dětmi
    Nika si pro vás připravila návod na modelání berušek – buď můžete použít fimo či jinou polymerovou hmotu nebo marcipán a ozdobit jimi dort. 
   Budete potřebovat černou, červenou a kousek bílé hmoty. 
   

Varianta A – se zavřenými krovkami

Z červené hmoty si připravte protáhlou kuličku (aneb jak říká můj chytrý syn – elispsoid) a z černé placičku, ze které vykrojíte vykrajovátkem půlkolečko. 

     Tím obalte jeden konec červené hmoty.
     Z černé hmoty ještě nařízněte tenký proužek a rozdělte jím tělíčko berušky napůl.
     Připravte si sedm malých kuliček na tečky. Další dvě větší bílé na oči a dvě malé černé na zorničky. 
     Tak a tady je jedna vykulená hotová beruška 🙂 a Domča vám přidává ještě jeden způsob.
   

 Varianta B – s otevřenými krovkami  – aneb jen odletět 🙂 

Na tělo si připravte kousek černé hmoty. 

     Z červeného plátku si vykrojte křídla. 
     Křídla přimáčkněte na tělo. 
   Stejně jako u první berušky přidělejte oči a připravte si černé kuličky na krovky.
     A tady jsou obě u sebe – můžete jim udělat i malé nožičky…..
     Hotové berušky z Fima upečte na 110st – 30minut. Mohou být jako přívěšek nebo třeba magnet….. a berušky z marcipánu doporučuji zkonzumovat :-)) 
A ještě návod z ruského internetu
Komentáře