Tygří fimo Dekorace
 

 Další odpadlík z právě dodělávané knížky o práci s polymerovými hmotami –  vzor tygra – nakonec mi přišel děsně nedokonalý, ale když už jsem nafotila postup, tak se s vámi o něj ráda podělím alespoň tady na stránkách ….

 

Fotek je tentokrát více než obvykle, snažila jsem se zachytit postup krok za krokem a tak doufám, že vám bude užitečnější než dlouhý text…. na začátek si připravte několik barev fima ladících do srsti tygra a udělejte z nich silnější plátky dle fotky a projíždějte strojkem a stále překládejte – tzv. blendujte. 

   

 Vznikne vám krásný pás, který zatočte tak, aby na jednom konci byl váleček nejsvětlejší a na druhém nejtmavší. Poté jej zmáčkněte a udělejte krátký váleček. 

   

 Vzniklý váleček zploštěte do hranolku, připravte si plát černého fima a prořezejte zářezy. 

   

 Do vzniklých zářezů vložte klíny černého fima – já jsem je vytvořial z postupně složených plátků, ale asi by bylo ještě jednodušší vymodelovat opravdové klínky. Váleček stlačte a trošku protáhněte. 

vniklý kvádřík trošku protáhneme, rozřízneme na půl a mírně sploštíme a obě půlky dáme světlou částí k sobě…. 

 

Opět zredukujeme do kvádříku a nařežeme plátky, kterými obalíme konce lžiček. Abychom zabránili otiskům prstů, dokončíme potažení lžičky pomocí sklíčka nebo akrylové destičky. 

 Lžičky upečeme na 110st 30minut a hotovo….

 

Jana Masliková stejným způsobem vyrábí tygří šperky….

Komentáře