Masová želva Hlavní jídla
  Nechtějí vaše děti pořádně jíst… zkuste jim naservírovat jídlo s vtipem… třeba místo karbanátku udělejte želvu…. 

 

  Budete potřebovat mleté maso ochucené jako na sekanou nebo karbanátky, tenké párky, slaninu nebo česnekový bok. 
   

 Na jednu želvu potřebujete jeden a půl párku. Na nožičky překrojte párek napůl po délce i šířce. Na kulatých koncích nařežte. 

Hlavičku tvoří celý, nepůlený párek, resp. třetina párku, z kulaté strany nařízněte tlamičku. A ze zbytku párku seřízněte ocásek. 

     Z mletého masa vytvarujte ne moc vysoký bochánek (nepropekl by se) a vsuňte pod tělo párky a přitlačte. Pracujte přímo na pečícím papíru na plechu, přenos želvy by byl velice pracný, takto je to snadné. 
     Krunýř vytvoříte překrytím mletého masa slaninou nebo česnekovým bokem. 
     
     Konce slaniny zastrkejte pod tělo.
   

 A šup do trouby. Pečte na 150st cca 40 minut. Je nutné péci na nižší teplotu, aby se vám propeklo tělo a nespálili párky. 

Pomocí párátka zjistěte, zda je tělo dostatečně propečené, pokud vytáhnete párátko vlažné a lepkavé, určitě nejště přidejte čas pečení. 

     Dohlavičky upečené želvy píchněte špičkou ostrého nože a do vzniklého otvoru zasuňte hřebíček jako očičko. Do tlamičky můžete vložit kousek ředkvičky. 
     A tady již máme krasavice na scéně.
     Pěkně si hoví na bramborové kaši… a pokud vám  to přijde morbidní, zkuste příště vytvarovat z jídla jiné, snesitelnější zvíře…. třeba prase :-)) 

 

Komentáře