Závin s chřestem Rychlé večeře
     Chřest není v našich končinách obvyklým druhem zeleniny, sama jsem kolem něj chodila obloukem nějakých dvacet let…. nicméně vše musí být jednou poprvé… 

 

   Koupila jsem si bílý chřest a podle rad, které jsem našla na netu (mmch. nechápu, jak jsem někdy mohla vařit bez internetu Smile) jsem jej oloupala pomocí škrabky na brambory. 
   

 Loupejte tak, že škrabku přiložte pod hlavičkou chřestu, která se neloupe…

Oloupaný chřest povařte – sice jsem našla rady, že by to mělo být ve vodě do které dáte cukr, ale nějak mi to nesedělo a tak jsem do vody přidala klasicky trošku soli. 

Vařila jsem cca 5 minut. Nesvazovala jsem ho, jen ho prostě nandala a nechala ve vodě plavat. 

     Dále jsem postupovala jako u plněných kuřecích kapes, jen místo kuřecího masa jsem zabalila do listového těsta chřest. 
     Listové těsto vyválejte, poklaďte šunkou, na šunku dejte vrstvu zakysané smetany ve které jste rozmíchali vajíčko a strouhanou Nivu a položte tři vařené chřesty. 
     Zamotejte. 
   Potřete vajíčkem, posypte například sezam.semínkem a pokud vám zbyla Niva, tak ještě Nivou.
   

 Upečte dozlatova. Podávejte teplé se zeleninovou oblohou.

Závitky s chřestem jsou (pokud šunku nahradíte plátkovým sýrem) i skvělou variantou pohoštění pro vegetariány. 

     

 

Komentáře