Triko vločky Textilní nápady

Připravuji novou knihu o Zdobení textilu. Ne vždy se mi však všechny vymyšlené projekty podaří a tak jsem se rozhodla „odpadlíky“ – tj. ty, které z jakéhokoli důvodu vyřadím z připravované knížky, zveřejnit a třeba vás i upozornit na chyby, kterých by jste se měli při vlastní tvorbě vyvarovat.

Původní záměr byl nastříkat přes nalepené samolepky nejdříve světle modrý pruh středem, sundat nálepky posunou o kus dál, přestříkat tyrkysovou, opět sundat, přesunout a nastříkat tmavě modrou barvou ve spray...

jenže člověk míní a příroda mění 🙂

   Takže jsem nalepila na triko vycpané kartonem vločky z nalepovací kontury.   Přestříkala jsem sv.modrým sprayem. Tady jsem asi udělala chybu, že po prvním stříknutí se mi to zdálo hodně světlé a tak jsem nastříkala ještě jednu vrstvu.   Osušila jsem nalepené kontury a sundala je. 

 Bohužel mne čekalo nemilé překvapení – barva se dostala i pod kontury (ano, bylo jí hodně a rozmočila vlákno a tím pádem po vláknu prosákla i pod nalepený vzor.

Prvotně jsem měla chuť triko vzít a vyhodit… ale znáte to… nedalo mi to a řekla jsem si, že ho zkusím zachránit….

   Přelepila jsem hvězdičky vedle a vzala foukací fixu na textil a kolem každé jsem nafoukala kolečko.   Díky tomu, že foukacími fixami dostanete na látku mnohem méně barvy a hlavně není tak mokrá, tak se to podařilo.  Takže první záchranný krok je hotov, ale co s těmi nepodařenými vločkami uprostřed trika?   Na řadu přišla má oblíbená bílá textilní barva v lahvičce s redukcí.     Domalovala a dotečkovala jsem vločky podle původního vzoru, někde jsem si i pustila fantazii na špacír. 

Po zaschnutí kontury jsem vše zažehlila žehličkou nastavenou na bavlnu přes pečící papír.

 

Komentáře