BE-BE řezy Moučníky
   Oblíbený moučník, který kombinuje piškot s pudingem, což je vždy dobrá kombinace a tady to korunují be-be sušenky… 
   

 Na těsto si připravte:

4 lžíce oleje

160g cukru 

4 vejce 

200g polohrubé mouky 

1 prášek do pečiva 

   

Z vajíček, oleje, cukru, polohrubé mouky a kypř.prášku umíchejte těsto (netřeba šlehat bílky a žloutky zvlášť) a upečte na plechu vyloženém pečícím papírem. 

Peču na 180st cca 15-20minut. Že je hotovo poznáte podle povrchu a také po kontrolním píchntí párátkem nebo špejlí, kterou musíte vytáhnout suchou. 

Tento plech je velký cca 38x28cm.

 

 

 

   

 Než trochu vychladne piškot, připravte si: 

3 vanilkové pudingy 

2 balíčky be-be sušenek 

1 l mléka 

150g másla 

rum

čokoládu na vaření 

   

 Do větší nádoby si nalijte necelý litr mléka, pokud nechcete špinit další nádobí, tak seřízněte krabici od mléka a ve zbytku mléka (stačí 1 dcl až 2dcl) rozmíchejte pudingové prášky. Do nádoby s mlékem dejte tři až čtyři lžíce cukru a nádobu vložte do MT na plný výkon. Do horkého mléka nalijte rozmíchaný puding.prášek a mikrovlňte dál. 

Více o přípravě pudingu v mikrovlnné troubě se můžete dočíst zde. 

     Do horkého pudingu zašlehejte nakrájené máslo a vymixujte do hladkého krému. 
     Puding nalijte na piškot a na povrch naskládejte be-be sušenky. Můžete použít jen jeden typ sušenek nebo takto střídat tmavé a světlé. 
     Povrch sušenek důkladně pokapejte rumem. Pokud máte malé děti a nechcete použít rum, pokapejte třeba ovocnou šťávou… ale rum je prostě rum :-)) 
 

 Povrch polijte čokoládovou polevou (já používám čokoládu na vaření, kterou rozpustím spolu s máslem nebo tukem v mikrovlnce a mixérem ji smíchám v hladkou polevu, kterou potřu moučník. 

Jako efekt můžete ještě přes čerstvě natřenou čokoládu nalít pruhy bílé čokolády (rozpusitla jsem bílou vločkovou na polevy a nalila jsem jí v pruzích na tmavou)

     Pomocí špejle prolněte. Je to jednoduché, jen projíždíte špejlí sem a tam….
     Nechte vychladnou a přeji dobrou chuť. 

 

Komentáře