Pohanka s rýží Rychlé večeře
Zkuste trošku odlehčit svůj jídelníček…. a vyzkoušejte pohanku.
Pohanka je vlastně pseudoobilovina a má vysokou výživovou hodnotu. Pro začátek ji třeba zkuste připravit spolu s rýží.Klidně ji pro začátek přidejte jen jednu čtvrtinu… aby jste jí prostě přišli na chuť.
   Já připravuji rýži s pohankou půl na půl. Připravím si skleničku pohanky a skleničku rýže. Toto množství je cca 5 porcí.
   Pohanku a rýži propláchněte v cedníku a nechejte okapat.
   V rýžovaru připravte tuto směs úplně stejně, jako když děláte samotnou dušenou rýži.
   Po cca 20ti minutách je hotová rýže i pohanka.
   V mezidobí, kdy se rýže s pohankou dusí, si připravte kuřecí maso, které naložte do trošky oleje a koření. Dále žampiony a zeleninu. V mém případě mladé lusky, mrkev, kterou strouhám škrabkou na tenké proužky a pórek také nakrájený na proužky.
 Lze zcela vynechat maso, v tom případě do oleje a koření naložte žampiony. Pokud ale maso máte rádi, tak nejdříve orestujte maso, poté jej vyndejte z pánvičky a na zbylém oleji orestujte žampiony a zeleninu.
   Dobrou chuť.

 

(Visited 358 times, 1 visits today)