Motýlci kam se podíváš…. Dekorace
   V článku o sklenicích zdobených barvami na sklo jsem slíbila, že ještě najdete postup na výrobu motýlků, kteří zdobí brčka…tak tady prosím je :-))
  Při výrobě motýlků opět budete potřebovat slupovací barvy na sklo a fólie.
   

 Předlohu si  buď namalujte nebo nakopírujte. 

       Pokud chcete motýlky polepit okno či cokoli jiného tak si připravte tzv. prospektové fólie, které neobsahují propylen (někdy na nich i bývá přeškrtnutá značka PP) a pokud budete vyrábět zápichy nebo právě ozdoby na brčka, připravte si pevné fólie (takové, které používáte třeba na výrobu šablon, které naopak musí obsahovat polypropylen, protože chceme, aby nám na nich obrázek držel).
      Ráda bych vám na výrobě motýlků ukázala, že ne vždy je nutné použít kontury. Často se totiž stane, že nemáme správnou barvu kontury a ty co máme, by působily na obrázku „tvrdě“. Není ale problém použít barvu jako konturu. Stačí na barvu nasadit tenkou špičku a poté pracovat stejně jako s konturou.
     Po zaschnutí barvy na křídlech dokreslíme konturou tělíčka a tykadla.
Na vyplnění křídel motýlků opět využijte prolínání čerstvě nanesené barvy pomocí párátka.
     U motýlků malovaných na prospektových fóliích je nutné ještě prostor mezi tykadly a křídly vyplnit průhlednou barvou, aby se nám tykadýlka při přenášení nepoškodila.
     Tady jsou modří motýlci malovaní na pevné fólii – postupujeme stejně, jen není nutné vyplňovat prostor mezi tykadly průhlednou barvou, protože po zaschnutí je vystřihnete včetně fólie.
     
Jemné motýlky opravdu lze využít na různé dekorace – jako závěsné, přidělané na špejli a zapíchlé mezi květiny apod.  
A motýlci malované na prospektových fóliích mohou ozdobit plastovou konévku na zalévání květin.
   

 Na brčka připevněte motýlky pomocí průhledné lepící pásky.

Návod na dekoraci sklenic najdete zde.

Komentáře