Razítka naruby Textilní nápady
   Razítkovat na trika nemusíte jen barvou – můžete zkusit i práci s odbarovování – je to stejně snadné :-)) 
 

 Připravte si tmavé bavlněné triko – triko na fotce je tm.modré – navy – bohužel mi na každé fotce vyšlo barevně jinak, bohužel nafotit tmavé triko reálně je opravdu fuška :-)) 

Dále si připravte dřevěné razítko – toto s lebkou najdete spolu s dalšími novými v našem e-shopu od 10.5. 

   

 Na razítkování použijte gelový čistič na wc s obsahem chloru cca 5% chloru. Pokud by vás zajímalo, který prostředek používám já tak se jedná o Domestos WC gel čistič.

Dále budete potřebovat kousek houbičky.

PS. není nutné, aby razítko na odbarvování bylo čisté, tj. nepoužité na barvu… klidně nejdříve tiskejte barvu, poté otřete a můžete ihned použít odbarvovač. 

 

     Houbičkou naťupejte na povrch razítka slabou, souvislou vrstvičku gelu.  Razítko otiskněte na triko vyložené novinami. Pěkně přimáčkněte….
     Nejdříve to vypadá, že se nic nestalo, ale po chvilce začne být motiv pěkně vidět…
   

 Tady vidíte jak motiv postupně zesvětlá….

I tady lze využít opakovaného tiskání, pokud se vám motiv otiskne špatně. Díky přesnému tvaru můžete na stejné místo otisknout razítko ještě jednou. 

     Barva vyběleného obrázku záleží vždy na použité barvě a jejím složení při barvení látky, která byla použita na výrobu trička. Tmavě modrá trika často vybělují do lososové až růžové, černá do béžové až oranžové… ale zkusila jsem vybělit i sv.modré – a šlo do bíla…. vyzkoušejte, uvidíte…. 

další ukázky využití bělení

bělení pomocí razítek jsem také ukazovala ve Snídani s Novou – pusťte si vstup v 6,20 – a ve vstupu v 7,25 vidíte práci s tex.barvami a razíky 

Komentáře