Kumihimo s korálky Šperky
  Dlouho se mi nechtělo míchat do kumihima korálky. Přišlo mi to moc složité, a pak jsem se rozhodla, že už je načase to zkusit. Tak jsem prohledala šuplíky našla korálky s co největší dírkou(bavoráčky) aby se pro začátek dobře navlékali.Výsledek mě potěšil a snad potěší i vás.
  Materiál:2m voskované šňůry průměr 1mm,24bavoráčků bílé barvy, 20 bavoráčků fialové barvy,2 kaplíky,2 kroužky,karabinka,2 ketlovací jehly 5cm,kolečko Mobidai,ploché a ketlovací kleště.
Postup:Z voskované šňůry si vytvoříte 4 kusy 50cm dlouhé a  všechny 4 konce svážete dohromady uzlíkem.
     Šňůry rozdělíte do kříže na kolečko Mobidai a zaseknete do drážek.
     Vzor se tvoří tak, že spodní šňůrku přehodíte nahoru a vrchní dolů,pak levou doprava a pravou doleva.
     Opakováním těchto 4 kroků splétáte ozdobnou šňůru. Upletete 3 cm a pak začnete přidávat korálky.
     Na každou šnůrku jeden (začnete těmi kterých máte víc).
     Přehodíte šnůrky (sponí šňůrku přehodíte nahoru a vrchní dolů,pak levou doprava a pravou doleva),korálky zůstanou dole pod přehozením.
     Ještě jednou zopakujete vzor bez korálků (sponí šňůrku přehodíte nahoru a vrchní dolů,pak levou doprava a pravou doleva)
     Takto střídáte vzor po celém náramku jednou s korálky jednou bez korálků a nezapomenete ještě střídat barvy.  Náramek zakončíte tak, že ketlovací jehlou omotáte několikrát všechny 4 sňůrky,a ty pak za omotáním odstřihnete.
     Ketlovací jehlu provléknete kaplíkem a vytvoříte ketlovací očko. Stejným způsobem zakončíte druhou stranu náramku.Pak už jen do ketlovacího očka navléknete na jednu stranu kroužek a karabinku,na druhou stranu jen kroužek.
     
Autorka: Drahomíra Darí Fejtková
 www.dari.cz

 

 

 

Komentáře