Tričko pro korálkovou královnu Textilní nápady
  Dlouho jsem přemýšlela jaké tričko udělat coby dárek pro kamarádku – majitelku korálkových obchodů… věděla jsem, že ráda nosí černá trička a pak, že jejím kovem je stříbro…. a pak mne napadlo, že by to mohlo být triko s náhrdelníkem 🙂 
  Pokud se tedy necháte inspirovat, připravte si stříbrnou metalickou nažehlovací fólii a třpytivou modrou. Dále se budou hodit manikúrní nůžtičky a pokud máte, tak také nějaká ozdobná děrovačka, ale myslím že není nutná. Ale klasickou děrovačku kancelářskou využijete určitě 🙂 
      Z fólií si vystříhejte tvarvy. Zjistila jsem, že narozdíl od třpytivých fólií nejde z metalických vycvakovat ozdobnými děrovačkami, fólie je totiž tak jemná, že se v děrovačce deformuje… takže vše jsem si na zadní stranu předmalovala propiskou a vystřihovala a vystřihovala…. 
     Stejně tak z třpytivé…. a klasickou děrovačkou ze všech zbytků vycvakejte kolečka…. to naštěstí šlo i z té stříbrné metalické celkem dobře…. 
   

 Naranžujte si na triko. Třpytivou fólii jsem děrovala a stříhala již bez ochranné nažehlovací vrstvy, metalická je včetně nažehlovací fólie (je tak tenká, že by to bez té fólie ani nešlo). 

Až budete mít naaranžováno, sundejte všechny dílky, které bude třeba zažehlit v druhé linii, tj. ty, které překrývají ty spodní. 

   

 Žehličkou nastavenou na stupeň 2 (ale nebojte, vydrží to i stupeň 3 – tj. žehlení na bavlnu) nažehlete první vrstvu. Mám vyzkoušeno, že třpytivé fólii nevadí zažehlovaní přímo. 

Z metalické stříbrné sundejte ochranou fólii. 

   

 A tady pozor! Naskládala jsem druhou vrstvu a chtěla jsem opět zažehlit přímo bez použití peč.papíru a nevyplatilo se! Metalická fólie nesnese přímý dotyk žehličky…. na to pozor i při dalším žehlení (tj. při údržbě zdobeného trika)… 

V první chvíli jsme z toho byla zklamaná a triko málem „letělo“. Nicméně mne napadlo nažehlit přes rozmazané srdíčko ještě jedno…. Sice je díky tomu náhrdelník asymetrický, ale myslím, že mu to na kráse neubralo…. 

     Takže další postupné přižehlování motivů již jen přes pečící papír. 
     Při sundavání ochranné vrstvy z metalických fólií jsem si pomáhala špičkou manikúrních nůžtiček… můžete použít i hrocené dřev. párátko, pokud máte strach, že si prostřihnete triko :-)) 
 

 A tady je dílko hotové v detailu. Ještě jednou dobře zažehlete komplet přes pečící papír. 

Dole mi vyšel… tak trochu náhodou… medvídek… 🙂 

   

 Doufám, že se bude líbit :-))

 

Pokud máte chuť, můžete se také pustit do díla… nažehlovací fólie najdete v našem e-shopu v mnoha barvách. 

 

Komentáře