Hranolky jako francouzské brambory Rychlé večeře
   Někdy vznikají recepty jako znouze ctnost…. moje známá se stěhovala a chtěla zlikvidovat obsah ledničky a našla v ní jedny zmrazené hranolky, nějakou uzeninu, pár vajíček, různé sýry a mraženou kukuřici. A tak vznikly francouzké brambory z hranolek… od té doby je dělám celkem často, protože jediný důvod proč jsem zapečené brambory nedělala častěji byl čas strávený při vaření, ale hlavně pak loupání vařených brambor…. takhle stačí koupit kilo nejlevnějších mražených hranolek a je vystaráno…..
   Hranolky smíchám s kukuřicí, nakrájeným uzeným masem, které jsem orestovala na cibulce, případně uzeninou. Vy můžete přidat cokoli co máte ve fr.bramborách rádi. Osolte, opepřete.  Dejte do pekáčku vystlaného pečícím papírem (nebo do vymazaného a strouhankou vysypaného). Zalijte třemi až čtyřmi rozmíchanými vejci.
     Dejte zapéci do trouby – na 200st cca 30minut. 
     a na závěr ještě můžete zasypat strouhaným sýrem a nechat ještě zapéci.
     Podávejte s kyselými okurkami nebo prostě tak, jak jste zvyklí podávat francouzké brambory…. 
  I bez sýra navrchu to jde 🙂 

 

 

 

(Visited 402 times, 1 visits today)