Kočičky domácí Dekorace
   Také se vám líbí rozkvetlá jíva, ale máte zábrany si  jí nastříhat domů do vázy, protože si pamatujete jak vám babička vyprávěla, že to je první potrava pro chudinky včeličky po zimě a nesmí se jim brát?? Poté si můžete spolu se mnou vyrobit rozkvetlou větvičku jívy podomácku….
   Budete potřebovat větvičky – lepší než vrbové jsou z nějakého ovocného stromu s malými výčnělky. Několik pistáciových oříšků, hnědou barvu, tavnou pistoli a vatu.
   

Nejdříve si pochutnejte na pistáciích 🙂

Poté přilepte půlky skořápek tavnou pistolí  k větvičce. Dobré je každou skořápku tak trošku zapřít za výčnělek nějaké větvičky.

     Větvička vypadá dobře i pouze s nalepenými skořápkami, ale pokud chcete udělat iluzi rozvetlé jívy, je třeba skořápky maličko ztmavit – nejlépe natřením akrylovou barvou. 
     Barvu nanášejte v tenké vrstvičce, krásně se do skořápky zasaje a spíš než by ji překryla, ji hezky natónuje (tj. stále je vidět struktura skořápky). 
     Z vaty si udělejte malé chomáčky a vložte je do skořápek. Nemusíte ani lepit, drží to v nich celkem dobře… ale pokud máte doma malé škodiče, tak klidně i do skořápky kápněte lepidlo. 
     V této fázi mi to trošku připomínalo větvičku bavlny a tak jsem šla ven na inspiraci a zjistila, že skutečné kočičky, pokud ještě nekvetou jsou spíš došeda (a později právě i dožluta). 
     A tak jsem vzala štětec a mírně zašmudlala vatu naředěnou černou barvou.
     Hotovo… kočičky jsou na světě a včelky neumřou hlady :-)) 
     Tak a tady jsou kočičky již součástí aranžmá (které ještě musím dodělat a pak vám sem dám komplet fotku). Zdálky vypadají opravdu věrně…. 

Komentáře