Kremrole Moučníky

Nejlepší kremrole na světě jsou od mé mamky z Kadaně… rozhodla jsem se, že je pro vás vyzkouším udělat a nafotit postup… takže zapomeňte na listové těsto a šlehačku….

Na kremrole budete potřebovat:

400g hladké mouky 

250 g másla (případně půl na půl máslo a Heru)

200 ml smetany na šlehání 

1 rovnou lžíci octa 

špetku soli 

Ze surovin uděláme těsto, které necháme přes noc odpočinout zabalené v ledničce.

Na vařený sníh budeme potřebovat 6 bílků a 360 g pískového cukru. 

   Těsto rozválejte za mírného podsypání a nařežte na pruhy. Ty namotávejte na kovové trubičky. Prodávají se přímo trubičky na kremrole – nejsou dozavřené, takže se dají stisknout a tím zmenší průměr a hotové kremrole z nich jdou krásně sundat.   Tady jsem zapomněla jeden malý detail (sice to není dramatická chyba, ale namotané kremrole by se měly ještě potřít rozšlehaným žloutkem.     A šup s nimi do trouby vyhřáté na 180st. Pečeme do zezlátnutí.   Po mírném vychladnutí stáhneme upečené kremrole z trubiček. 

 Vařený sníh do kremrolí připravíte tak, že si do šesti bílků přidáte 360 g pískového cukru (cukru krupice) a začnete šlehat nad vodní párou.

Já to dělám tak, že mísu položím na hrnec, ve kterém vře voda a šlehám….

   Teď začíná nejnudnější část – cca 10 minut šleháme bílky nad vodní parou. Hotový bílkový krém poznáme tak, že na se na povrchu udrží špičky, které vytáhneme.   Mírně prochladlý sníh naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme jej do kremrolí – vždy z jedné i druhé strany. 

 Naplněné nechejte ztuhnout – resp. ztuhnout sníh.

Nezapomeňte pocukrovat moučkovým cukrem, protože těsto samo o sobě není vůbec sladké. Sladkou chuť kremrolí dělá krém a pocukrování.

Klidně můžete stejné kremrole naplnit naslano 🙂

 

 Tak a hotovo… takto vypadají, když se nezapomenou pomazat před pečením rozšlehaným žloutkem.

Z této dávky uděláte cca 35ks.

 

Komentáře