Kraslice pták Tvoření s dětmi

U Domči ve škole každý rok probíhá soutěž o originální kraslici… letos Nika vymyslela ptáka (asi pod vlivem své karnevalové masky :-)).

Já jen asistovala s foťákem a dokumentovala. Připravte si vyfouklé vajíčko, lehkou na vzduchu tvrdnoucí hmotu bílé barvy, bílou a terrakotovou akrylovou barvu, peříčka a dvě hýbací očka.    Z hmoty si vymodelujte nohy, křídla, krk a hlavu.    Do hlavy zatlačte hýbací očka, maličko hmotu posuňte přes vrchní okraj oček – vypadá to jako víčka :-)) a navíc vám ve hmotě budou očka dobře držet.    Vajíčko pomocí houbičky poťupejte bílou akrylovou barvou.    Usaďte vajíčko do nožek, přitlačte k němu křídla a krk.  Do křídela krku zapíchejte peříčka.    Peříčky ozdobte i hlavu a zobák natřete akrylovou barvou.  Stejně tak nožky.    Nechejte uschnout a hotovo… tady nám ptáček zapózoval venku 🙂

Ale určitě tato dekorace není určena ven.    Letos Nika vyhrála první místo od poroty…. vloni s touto kočičkou vyrobenou podobným způsobem získala první místo od diváků….

Pokud se chcete pustit do kočičky naplácejte nejdříve na tělo strukturovací pastu jemný písek a nechejte uschnout. Ze stejné hmoty, která je vyfocená výše, vymodelujte nohy a ocásek.

Hlava je vystřižena z moosgummi, namalovaná fixou a protažené vousky z drátku.

Komentáře