Creativa Dortmund 2010 Vlog
    Nemohli jste letos s námi jet na výstavu Creativa Dortmund?? To je opravdu škoda, protože toho bylo k vidění a vyzkoušení opravdu hodně….  
     Na třiceti tisících metrech čtverečních (pro představu to je plocha pěti velkých fotbalových hřišť) zde vystavovalo více jak 450 vystavovatelů z celé Evropy. Opravdu bylo nač koukat.
   

 Našli jste tu plstění, předení a tkaní, patchwork, práci se dřevem a kovem, malbu na hedvábí, sklo, papír a nejrůznější další materiály,výrobu šperků, oděvů, scrapbooking a mnoho, mnoho dalšího…. 

Hostem letošní výstavy byli korejští umělci, kteří vystavovali unikátní díla z papíru….  

    Oproti loňskému roku opět  přibyly workshopy u stánků, i němečtí vystavovatelé pochopili, že mnohem lépe prodají výrobek, když dají lidem možnost si jej vyzkoušet, osahat….  zkoušela jsem je chvíli počítat a když jsem byla někde kolem stovky, tak jsem sice přestala, ale určitě to nebylo konečné číslo…  
    Byť se na výstavišti nesmí fotit, maličko jsem se pokusila, moje fotky  nemají nic moc kvalitu, protože jsem fotila malým půjčeným kompaktem, ale snad z nich alespoň maličko nasajete atmosféru…. u fotek na Facebooku můžete také připojit otázku nebo komentář, pokud se přidáte k fanouškům mých stránek, pokud budu vědět, ráda odpovím. 
     

Mnohem lepší fotky najdete u  Pavlíny Tvardkové – opravdu se jí neuvěřitelně povedly… nejlepší na tom je, že na některých jejích fotkách vidím věci, které jsem asi na výstavě minula… a to jsme výstavu procházeli poctivě celých devět hodin, po které byla výstava otevřená. 

Za další fotky  děkuji  Markétě Strnadové.

 

     Často se ptáte, proč není  taková výstava i v Čechách… odpovím vám jednodušše – na tak velkou výstavu nemá naše země kapacitu – jak návštěvníků, tak vystavovatelů… nicméně již několik let se pokouším v malém českém měřítku organizovat takové setkání tvořivých lidí i u nás – VÝSTAVU KREATIVITY –  vždy na jaře a na podzim v Praze-Dubči.  I tady máte možnost možnost vyzkoušet si nejrůznější techniky a nakoupit kreativní potřeby….
 

   

A kdo touží po velké výstavě, musí obětovat trošku pohodlí (cesta autobusem 8h tam a 8h zpět plus cesta do Prahy z bydliště – letos s námi byli holky ze severní i jižní moravy, východních, severních i jižních čech :-))) a něco peněz a jet s námi příště buď na podzim do Wiesbadenu nebo na jaře do Dortmundu… Přihlášky na podzimní Kreativ Welt Wiesbaden, který bude v sobotu 30.10.2010, budou možné od konce srpna. 

Díky a budu se těšit. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentáře