Záplaty na boty Tvoření s dětmi
   Pokud patříte mezi ty, kterým se nepodařilo vyreklamovat boty, ze kterých se loupe vrchní lesklá vrstva, nezoufejte. Nejste v tom sami…. než je vyhodíte, zkuste je zazáplatovat :-)) 
 

 Když jsem na podzim Domče kupovala zimní boty, dostala jsem při placení k účtu přicvaknutý lísteček s doporučením na údržbu aj. Ale znáte to, lísteček s dokladem o zaplacení jsem přesunula do peněženky a doma z peněženky do krabičky s doklady….. 

No a když jsem si koncem ledna  všimla, že se Domče loupe vrchní vrstva jako perníček z perníkové chaloupky, vyhledala jsem paragon a zašla do prodejny…. 

   

 Pravda, všimla jsem si dost pozdě, asi jsem měla reagovat dříve, ale když Domča už není ve věku, kdy ji ráno vyprovázíte až za dveře domu a na stejném místě ji čekáte…. 

V prodejně koukly na boty jedním okem a ihned mne zpražili. Prý určitě chodila v botech, když byl mráz. A dle pokynů nebyly boty určeny do mrazů. 

 

   

 Asi jsem špatná frontová bojovnice. Představa táhlého reklamačního řešení, které stejně dopadne tak, že jsme boty špatně používaly, mne odradila. Raději jsem vsadila na zachránění situace domácím řešením tak, aby ten měsíc, na který boty ještě Nika potřebuje, fungovaly. 

Zkusila jsem oloupaná místa zakrýt nažehlovací fólií. 

Vystřihala a vycvakala jsem z fólie vhodné dílky. 

     Nejdřív jsem je přižehlovala přes pečící papír. 
   Ale protože přes něj špatně vidíte, kde žehlíte, zkusila jsem přižehlovat přímo špičkou žehličky, kterou jsem měla nastavenou na stupeň dvě. 
   

 Tak a hotovo.

Uvidíme jak to přežije mokré a mrazivé počasí.

Budu průběžně psát report. 

Určitě by toto veselé záplatování mnohem lépe drželo na plátěných botkách než na této umělině…. uvidíme. 

     První zkušenosti: po nošení se občas něco odlouplo – nejspíš jsem v těch místech málo žehlila. Znovu jsem místa zažehlila a dám vám vědět, jak to drží nadále…. 
     

 

Komentáře