Obrázky z děrovačky Textilní nápady
   Jednoduchý, ale velice efektní nápad na další využití efektní fólií na textil si pro vás tentokrát připravila Monika Weisová, kterou asi spíše budete znát jako lektorku zejména pletení z pedigu
 

Na vytvoření působivých dekorací ze zažehlovací folie potřebujeme velmi málo – stačí obyčejná kancelářská děrovačka, zažehlovací folie v různých barvách (stačí i zbytky z jiných projektů), oděv, který chceme ozdobit, žehlička a pokud si netroufneme tvořit podle vlastní fantazie, tak libovolná kresba vybraného motivu. 

 

Nažehlovací fólie můžete samozřejmě objednat v našem e-shopu

   

 Nejprve si ze zažehlovací folie pomocí děrovačky vycvakáme větší množství malých koleček. Tato fáze trvá asi nejdéle, výhodou je, že ji zvládneme v klídku u oblíbeného televizního seriálu J. Pokud je nebudeme zpracovávat hned, doporučuji si je uskladnit nekde v uzaviratelné krabičce – stačí totiž jedno kýchnutí a máte je úplně všude.

Tip: ani úplně malé zbytečky, které vám potom z folie zbudou, nevyhazujte – dají se využit třeba k zalití do křišťálové pryskyřice.

     Pokud už jich máme dostatek, můžeme se pustit do vytváření motivku – začneme je skládat  postupně na lepicí stranu krycí folie, která je součástí balení. Nezapomeňte, že je třeba je skládat lepicí stranou nahoru, tedy efektní třpytivou vrstvou dospod, aby jej bylo možno následně zažehlit. Pokud nevymýšlíme motiv z hlavy, můžeme si vybranou předlohu podložit pod folii a řídit se podle ní.
     Po dokončení ještě zkontrolujeme, zda motiv odpovídá našim představám, než jej definitivně zažehlíme.
     Nyní celý motiv i s folií umístíme na vybrané místo, tak aby krycí folie byla navrch a zažehlujeme i s krycí folií žehličkou nastavenou na stupeň 2 po dobu cca 1 minuty – samozřejmě bez napařování.
     Po sloupnutí krycí folie už vidíme téměř hotový motiv.
     Aby byl zcela dokonalý, můžeme motýlkovi dotvořit tykadla tenoučkými proužky zažehlovací folie, které vystřihneme, umístíme na správné místo a již bez krycí folie zažehlíme – a máme hotovo.
   

 Další motiv vyrobený tímto postupem aneb kočky jsou nejhezčí úplně všude 🙂

 

 

 

Komentáře