Korálkové srdce Šperky
   

Toto srdíčko pro vás připravila Mirka Čejková. 

1.   Budeme potřebovat:
–    3 slabé drátky (nejlépe průměr 0,3 mm) o délce 30 cm,
–    červené korálky,
–    nůžky či kleště na stříhání drátků.

  2. Ustřihneme první drátek v požadované délce a přehneme ho napůl. Čtyři korálky navlékneme na drát. První tři korálky posuneme doprostřed, čtvrtý korálek provlékneme i druhým koncem drátu v protisměru a utáhneme. Získáme horní střed srdce.
 
    3. Navlékneme další tři korálky – jeden na levý konec drátku, druhý na pravý konec drátku a třetí provlékneme oběma konci drátku v protisměru. Utáhneme.

    4. Bod 3 opakujeme 8x.
    5. Vytvoříme dolní střed srdce tím, že na pravý konec drátku navlékneme 2 korálky a třetím korálkem provlékneme levý i pravý konec v protisměru a utáhneme.

    6. Pokračujeme stejným způsobem jako v bodě č.3, tj. jeden korálek na levý a jeden korálek na pravý konec drátku, třetí provlékneme oběma konci v protisměru a utáhneme, a to 7x.
    7.Na každý konec drátku navlékneme po jednom korálku a zakončíme tím, že drátky v protisměru provlékneme horním levým korálkem z horního středu srdce, který jsme získali v bodě č. 2. Drátky zastřihneme na 1-2 mm a ohneme nůžkami podél naposledy provlečeného korálku, aby se nám korálky nevyvlékly. Máme hotové první srdce. Stejným způsobem uděláme ještě druhé srdíčko.
  8. Obě srdce spojíme dle nákresu.
    9. Tj. vezmeme si třetí drátek, ohneme v půlce a do středu navlékneme korálek. Drátky provlékneme okrajovými korálky stejné úrovně – každý drátek jedním srdcem. Na jeden konec drátku navlékneme další korálek a druhý drátek provlékneme tímto korálkem v protisměru. 
    10. Utáhneme a pokračujeme stejným způsobem dále. Takto spojíme obě srdíčka po celé vnější straně. V horním středu srdce nedáváme korálek z vnější strany, ale do vnitřní strany srdíčka. Drátky protáhneme mezi srdci a spodními korálky tvořícími horní střed srdce. U posledního korálku drátky opět zastřihneme a ohneme.

     Tady je vidět spojení obou srdíček.
     Hotové 3D srdíčko.

 

Komentáře