Gizmo samo domo Ostatní
  O technice gizmo si můžete na mých stránkách přečíst několik článků, ale možná vás bude zajímat, že drátkovací kolotoč si můžete s malou pomocí vyrobit i sami doma…. 
   

 Přiznám se, že tentokrát to není můj nápad ani moje dílo… na tento fígl přišel náš šikovný dodavatel, který sice hlavně pracuje se dřevem, ale je to kutil tělem a duší a proto si hravě poradil i s tímto….. 

Takže pokud máte doma šikovného kutila s minimálním vybavením dílny, máte vyhráno. 

Budete potřebovat jednu svěrku. 

     Pak si změříte sílu stolu, na který budete svěrku připevňovat (nezapomeňte počítat i se sílou přichycovaného účka) a označte si tuto šířku na kovovém posuvu. Zbytek uřízněte pilkou  na železo. Pilníkem zabrušte řez.
     Nakonci zbylého posuvníku vyvrtejte díru a rozklepněte v ní nýt. Zabráníte tak vypadávání posouvací části svěrky. 
     Uřízlí zbytek ohněte do pravidelného U. Šířka musí být minimálně taková, aby se do ní vešla svěrka na uchycení ke stolu. 
   

 Z pevných drátů, nejlépe nerezových – toto jsou tuším nějaké svářečské – vyrobte vodící tyčky – dobré je, udělat si dva průměry. 

Pletací jehlice nejsou vhodné, jsou většinou měkké a deformují se. 

   

 Podle průměru drátů vyvrtejte na každém konci účka otvory o 1mm větší, dráty se musí v otvorech volně otáčet. 

Pokud nemáte doma šikovného kutila, který by vám se strojkem pomohl, můžete si jej samozřejmě objednat v našem e-shopu

   

 A ještě tip od paní Dany Duškové – gizmo strojek sestavený ze stavebnice Merkur…. jediné, co je na něm trochu jiné je jen jeden průměr… i když určitě by se dal i do větších otvorů z Merkuru zastrčit i tenší drát….

Děkuji paní Daně za skvělou inspiraci….  

     

 

Komentáře