Třpytivé záplaty Textilní nápady
   Ráda bych vám představila nový materiál na trhu – jedná se o nažehlovací třpytivé fólie. Určitě je představím v mnoha dalších článcích, ale pro začátek jsem si vybrala pro testování tyto fólie jako záplatu na dírku na oblíbených teplácích mé dcery. 
 

Tento produkt jsem viděla již před dvěma lety na výstavě v Německu, nicméně jsem k němu byla mírně rezerovaná – nějak jsem nevěřila tomu, že fólie bude na textilu držet i po vyprání… ale když něčemu nevěřím, tak se to snažím i prakticky ověřit…. 

a právě nyní nastal den D.  

Zvolila jsem dcery oblíbené barvy. Z fólie lze libovolně vystřihovat, ale já si pro začátku zvolila ještě jednodušší metodu – raznici ve tvaru dílku puzzle. 

   

 Fólie je sama o sobě velice měkká a je z vrchní strany opatřena silnější fólií. Pokud budete vystřihovat nůžkami, můžete si na krycí fólii předmalovat tvar. Nůžkami stříhejte i s ochrannou fólií, přes kterou se i dá nažehlovat a snímá se až po nažehlení. 

Při použití raznice sejměnte vrchní ochrannou vrstvu. 

   

 Chráníte tím raznici před rychlým ztupením a také před ulepením od lepidla. Po vyseknutí vzoru můžete ochranou fólii zase vrátit zpět. 

 

PS. Připravujeme nabídku kvalitních raznic v našem e-shopu od konce ledna 2010 🙂 

     A tady máme inkriminovanou díru… nic moc hezký pohled….
 

 Přikryjte díru vyseklým tvarem, třpytivou stranou samozřejmě nahoru. Překryjte pečícím papírem a žehličkou nastavenou nastupeň 2 (tj. dva puntíky nebo nápis wool, wolle, vlna) a přejíždějte cca 1 minutu.

 

Výhodou je, že díky tomu, že stačí žehlička nastavená pouze na stupeň dva nemusí být materiál, na který přižehlujeme fólii, 100% bavlněný. 

   

 Tak a je nažehleno. Záměrně jsem nažehlovala na nevyprané tepláky, protože jsem ihned chtěla vyzkoušet jak je fólie odolná praní. 

 

Kromě praní na 40st – program 2,20h dlouhý – ždímání 1200 otáček prošly tepláčky i sušičkou – program bavlna do skříně…. 

 

A………. překvapení……………. ani trošku se žádný z nažehlených kousků neodchlípl….

(toho chlupu od našeho kocoura si nevšímejte… kdo má kočku, tak určité ví, že jsou prostě všude :-))

   

 A tady po druhém praní a sušení … opět bez ztráty hvězdičky… 

PS. Německý výrobce garantuje deset praní beze změn, poté prý občas může dojít k odchlípnutí kraje, ale opět stačí přiložit pečící papír a přižehlit….  (pro mne to znamená vytáhnout žehličku, kterou od doby, kdy vlastním sušičku, zanedbávám :-)) 

 

Fólie ve dvaadvaceti různých barvách právě dorazily z Německa a můžete je objednat v našem e-shopu. 

A příští týden se můžete těšit na další článek o použití této fólie – mám nápad na kombinaci se šablonami… 

  Fólie má široké využití – můžete ji kombinovat s malováním na textil nebo s prací se šablonami. Určitě brzy najdete na stránkách další články na její využití. 

Video z pořadu Rady ptáka Loskutáka

Komentáře