Podložka pod dort Ostatní
  Stále jsem řešila problém na jaký talíř či podnos umístit své dorty… a pak jsem si na internetu všimla, že zkušenější pekařky používají zajímavé podložky a k mému úžasu jsem zjistila, že ty krásně barvené tácy nejsou nic jiného, než perfektně vyrobené podložky samodomo…. 
 

 Nejdřív je nutné si  změřit prostor ve vaší lednici. Ten bude určovat maximální rozměry podložky. Určitě doporučuji zvolit čtvercový nebo obdélníkový tvar, kulaté podložky se vyrábí mnohem pracněji a určitě nebudou vypadat tak dobře. 

Z kartonu (krabice) si vyřízněte požadovaný tvar. Z libovolného ozdobného balícího papíru vystřihněte tvar o cca 5 cm na každé straně větší. 

     Karton položte na papír a obalte jej. Rohy založte tak, že nedříve přehněte roh do 45st a teprve poté přeložte. Roh bude pěkně čistý a hladký.
     Z rubové strany přichyťte lepící páskou. Samozřejmě, že hezčí bude průhledná, já jsem ji ale v tom fofru nemohla najít… 🙂 Nicméně předpokládám, že zespodu nikdo podložku studovat nebude… 
     Poté celou podložku obalte přilnavou fólií. Úplně jednodušše to jde do širší fólie (my ji používáme na balení zboží a tudíž mám výhodu, že je stále doma), ale lze použít i tu užší, kterou většina určitě doma máte… 
   

 Fólii už nemusíte lepit, drží sama na sobě, pěkně obalte,snažte se vyvarovat pokrčení fólie.

Tak a je hotovo. Můžete si vyrobit více podložek do zásoby, podlouhé na rolády apod… 

Výhodou je, že se vždy od dortu umaže jen fólie, takže pokud se vám nepodaří si nožem proříznout i balící papír, stáhněte po oslavě špinavou fólii a podložku máte na další použití. Stačí ji jen nově obalit fólií. 

 

Komentáře