Modré z gizma Šperky
   Původně jsem tento článek pojmenovala Modré z nebe, ale protože by to mohlo mást, předělala jsem ho… tudíž již víte, že opět kombinuji korálky a techniku gizmo… 
     Připravte si postříbřený drát – 0,3mm a 0,6mm a modré rocailové korálky. 
   

 Při výrobě této soupravy je použita tenký i silnější drát – vodič. 

 

   

 Práci s navíjením náramku či výrobou korálkového gizma najdete v předchozích článcích.

Zde jsem vám nafotila výrobu dvojitého korálku – kdy si nejdříve navinete základní spirálu, tu natočíte na silnější drátek jako základní korálek. Musí být delší – min. 8cm. 

     Hotový spirálový korálek navlékněte opět na drát a ještě jednou zatočte. Na všechna natáčení používejte jen slabší vodič. 
   

 Vznikne vám dvojitý korálek, který jsem označila písmenem A.  

 

U písmene B vidíte dvojitý korálek namotaný jak z drátku, tak z korálků. Připravte si základní korálek tak, že na začátku i konci budete mít cca 6 cm spirálu jen z drátu. Mezi tím bude spirálka z korálků. Postup je jinak stejný jako u korálku A. 

 

Naušnice C vznikly tak, že jsem umotala základní gizmo korálek tak, že na začátku jsem udělala spirálku jen z drátku dlouhou cca 0,5cm a na konci jsem nechala spirálku 5 cm dlouhou a tu jsem po sundání ze spirálkovače zamotala do uzlu. 

 

Náramek D je připravený stejně jako zelený náramek

     Naušničky dokončíte tak, že za drátek na kterém je namotaná korálková spirálka zaháknete očkovou jehlu a protáhnete ji směrem nahoru, navléknete na ni tři korálky a uděláte očko. Do něj zapojíte naušnicový komponent (zde afroháček). Doporučuji k těmto háčkům používat plastové zarážky, jinak hrozí ztráta naušnice (mně se to několirát stalo při zkoušení oděvů v obchodech…) 
   

 U náramku jsem na zapínání použila magnet… mnohem jednoduššeji se pak náramek obléká bez cizí pomoci… jen pozor, magnetická zapínání jsou celkem silná a občas se mi stává, že se mi přichytí k lžičce nebo se mi na ruku přilepí kancelářská sponka :-)) 

 

Škoda, že tyto silné magnety jsem zatím sehnala jen ve stříbrném provedení… nevíte  někdo, zda se dají někde koupit i v mědi nebo v černé úpravě??? 

   

 Náhrdelník jsem navlékla na kovovou obruč – kombinovala jsem normální korálky z gizmo korálky…. 

 

 

Komentáře