Koule s žampiony Hlavní jídla
    Jednoduchý recept a navíc tip na přílohu… 
 

 Na přípravu budete potřebovat mleté maso (u nás stále vede mleté maso na sekanou z Globusu), větší žampiony, vývar a trochu šlehačky (stačí 1dcl). 

Do mletého masa zabalte celé očištěné hlavičky žampionů. Pracujte s vlhkýma rukama, půjde vám to lépe. Vyskládejte do pekáčku. 

   

 zbylé žampiony nakrájejte na plátky a posypte jimi koule. Podlijte trochou vývaru (z kostí nebo z kostky :-)) 

Zakryjte a pečte cca 30 minut. Poté odkryjte, podle množství zbylé tekutiny zredukujte nebo přilijte (mělo by jí být v pekáčku tak půl centimetru) a přilijte šlehačku. 

Nechejte cca ještě pět minut v troubě obě tekutiny pěkně spojit… 

     Podávat můžete s rýží či libovolnou přílohou… já občas dělám tyhle hranolky trochu jinak… uvařené brambory ve slupce oloupejte a protlačte přes mřížku (kterou já používám i na smalty). Rozhrňte na pečící papír, aby tvořily jen jednu vrstvu. Pomašlujte troškou oleje a posypte kořením na americké brambory. Opečte v troubě spolu s masem… já je dávám tak v polovině pečení a po 15-20 minutách je hotové maso i bramobory…. 
     Tak a hotovo… 

 

Komentáře